Hakkari’de, bir kuruma ait binanın temel atma çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu dört iş yeri zarar gördü.
Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü için yüklenici firma tarafından yapılan temel açma çalışmaları sırasında toprak kayması meydana geldi. Kaymayla birlikte barakadan oluşan 4 ayrı iş yeri zarar görürken, bazı barakalar temelin içine düştü.
VERESİYE DEFTERLERİ TOPRAK ALTINDA KALDI
İş yeri sahipleri manavcı Selim Temel, cep telefonu aksesuarları satan Nurettin Duman, oyuncakçı Şemsettin Çelikok ve gıda maddesi satan Hacı Duman, geçim kaynaklarının toprak altında kaldığını söyledi. Toprak kayması devam ettiği için açılan temele düşen barakaları izlemekle yetinen esnaf, mağdur olduklarını söyledi. Esnaf, burada bir kurumun binası için temel açma çalışması yapıldığını belirterek "İş yerlerimiz ise caddenin başındaydı. Her türlü ihtimale karşı bize boşaltmamızı istediler. Ancak gidecek yer bulamadık. Akşam yağmur yağdı. Sabah kalktığımızda ise barakalarımızın 25 metre yuvarlanarak inşaat alanındaki toprağın altında kaldığını gördük. Barakaların içinde veresiye defterleri başta olmak üzere bütün malzemeler bulunuyordu. Geçimimizi bu barakalarda esnaflık yaparak sağlıyorduk. Şimdi ise ekmek teknemiz elimizden gitti ve perişan olduk. Valiliğin ve ilgili kurumların mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştular.
Firma yetkilileri, üç ay önce baraka sahiplerini olası heyelandan dolayı uyardıklarını belirterek, ancak barakalarını boşaltmadıklarını ve yağışlı havayla birlikte meydana gelen toprak kaymasıyla barakalarının toprak altında kaldığını ifade etti.
Esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi için Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin de bölgede rapor tuttukları belirtildi.