İkizdere ilçesinde önceki gün yaşanan olayda sokak köpeklerinin bir vatandaşın 12 tavuğunu telef etmesinin ardından İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz ilçeye getirilip bırakılan sokak köpekleri için çevre belediye başkanlarına seslendi.

‘Bu katliamda sizin de payınız var’ diyen Başkan Karagöz “Tek suçumuz sokakta yaşayan canlara sahip çıkmak mı?Ayıp ama yapmayın artık bunu..! Değerli komşu belediye yetkilileri lütfen kendi mahallelerinizden, sokaklarınızdan topladığınız sokak hayvanlarını İkizdere sınırları içine bırakmayın, bu suçtur ve vicdansızlıktır kusuruma bakmayın ama sorumsuzluktur” ifadelerini kullandı.

ELİMDEKİ KAMERA KAYITLARINI VATANDAŞA VERİP SİZLER HAKKINDA DAVA MI AÇTIRALIM

Ellerinde getirilip bırakılan köpeklerle ilgili kamera kayıtları olduğunu vurgulayan Başkan Karagöz “Sözlü olarak hep uyardım kamera kayıtları elimizde artık tahammülümüz yok bizler nasıl bu konuda elimizi taşın altına sokuyorsak sizler de bu sesiz canlar konusunda elinizi taşın altına sokmalısınız yani toplayıp bir kamyonete doldurup dağın başına veya ikizdere’ye artık bırakmayın . Etik olmaz diye tutanak tutup yargıya taşımadık ama artık gereğini yapacağız . Sahipsiz bir şekilde dışardan kamyonetle getirilip bırakılan bu sokak hayvanları kendilerine alan bulmak için şenlik olan mahallelerimizde yoğunlaşıyor ve sonuç fotoğraflarda gördüğünüz durum. Vatandaşın kümesine girip 12 tavuğunu telef etti.. elimdeki kamera kayıtlarını vatandaşa verip sizler hakkında dava mı açtıralım??? Komşu belediye yetkilileri artık bu davranışlardan vazgeçsin lütfen.” Dedi.