İkizdere ilçesindeki Çağrankaya Yaylası’nda gerçekleşen festivalde katılımcılar unutamayacakları bir gün geçirdi. Yöresel sanatçıların konserleri ile süren festival birçok yarışmaya ev sahipliği yaptı. Çuval yarışı, sandalye kapmaca ve en iyi muhlama yapmak gibi bir çok yarışmanın yapıldığı festivalin her aşaması eğlenceyle geçti. Yöresel türküler eşliğinde horon ziyafeti de sunulan yaylada 29. Kez buluşan katılımcılara İkizdere Kaymakamı  Tarık Buğra Seyhan, Belediye Başkanı Hakan Karagöz’de eşlik etti.

Kaymakam Seyhan “Bu güzel şenlik organizasyonu turizm açısından önem arz eden bir oluşumdur. İkizdere Kaymakamlığı olarak tüm kurumlarımızla birlikte bu ve benzeri organizasyonları destekleyerek bölgemizin kültürel ve turizm açısından elinde bulunan değerlerini tanıtmak hedeflerimiz arasındadır. Yapılan Yayla Şenliğinin eşsiz ve güzel doğa ortamında güzel bir etkinlik olduğu kanaatindeyim. Yaylalarda yapılan etkinlikler insanların buluşması ve geleneklerinin yaşatılması adına önem arz ediyor. Şenliklerin düzenlenmesi aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum dedi.

Belediye Başkanı Hakan Karagöz “Çağrankaya yayla şenliklerini 29. kez yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadık. Yüreğinizi koydunuz mu, insanınıza güvendiniz mi güzel işler çıkar ortaya. Uzun bir aradan sonra ilk kez yaptığımız Çağrankaya Yayla Şenlikleri muhteşem geçti. İki gün süren şenliğimize 3 binin üzerinde katılım oldu. Yerel sanatçı kardeşlerimiz amatör ruhla profesyonel işler çıkardı. Emeği geçen herkese, katılan tüm yayla severlere, ismini sayamadığım tüm gönül dostlarına şükranlarımı sunuyorum. 2020 Ağustos’un son hafta sonunda Çağrankaya’da buluşmak için hazırlıklara başlayın “ dedi.