Haber: Neco YARICI

Işıklı Denizcilik Meslek Lisesi, Okul sporları kapsamında Rafting yarışlarında Türkiye 3.sü oldu. 2022-2023 Eğitim öğretim yılı Türkiye okul sporları Rafting final yarışları 23-25 Mayıs Çekerek Yozgat’ta gerçekleşti.

Toplam 14 il’den 14 genç kız takımı, 18 genç erkek takımı, 16 genç karma takımı, 5 yıldız kız takımı, 3 yıldız erkek takımı, 3 yıldız karma takımı toplamda 59 takım katıldığı turnuvada Işıklı Denizcilik Meslek Lisesi  Türkiye 3.sü oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Işıklı Denizcilik Meslek Lisesi Okul Müdürü Cihan Kaptı; Ülkemizde son yıllarda geçlerimizin  Gençlik Spor Müdürlüklerinde , Gençlik Merkezlerinde ve çeşitli kulüplerde farklı spor dallarında kendilerini geliştirebilecekleri çok güzel çalışmalar yapılmakta , tesisler açılmaktadır. Okulu ve sporu bir arada yürütebilecekleri imkanlar sağlanmaktadır. Ardeşen Fırtına Vadisinde yapılan Kano-Rafting Parkuru ve bu alanda faaliyet gösteren spor kulüpleri , gençlerimizin bu sporlarda kendilerini geliştirebilmeleri için önemli bir fırsattır. Işıklı Denizcilik Meslek Lisesi olarak 2 yıl önce kurduğumuz rafting takımı, yarışmalara Fırtına Deresinde yıl boyunca sıkı çalışarak hazırlanmıştır. Önce Düzce de  düzenlenen Türkiye Rafting yarışlarında 3. Oldular, şimdide Okul sporları kapsamında Yozgat –Çekerek te düzenlenen Rafting yarışlarında Türkiye 3.sü olmuşlardır. Takımda görev alan öğrencilerimiz; M. Şahin KUTANİS, Furkan Akatin, Kemal İslamoğlu, H.Bilal Memoğlu, Aydın Çiçek’i ve Beden Eğitimi Öğretmeni Eda Yazıcı’yı tebrik ediyorum.

Ayrıca öğrencilerimizin bu başarısında katkısı olan Rafting Antrenörü Doğuş Önçırak ve Serdar KUutanis’e , çalışmalarımızda her daim bize destek veren Salih Navdar’a teşekkürlerimi sunuyorum dedi.