ADANA Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi'nin katkılarıyla  bu yıl ikincisi düzenlenen AdanaFest Tanıtım Günleri 6,7,8 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul Etiler Sanatçılar Parkı'nda gerçekleştiriliyor.
İstanbul'da  3 gün açık kalacak ve Adana'nın benzersiz lezzetlerinin tadılabileceği AdanaFest İstanbul'un ikinci günü yapılan resmi açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ile Orhan Sümer, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Burak Aslanoğlu, İstanbul'da yaşayan Adanalılar, İstanbullular ve konuklar katıldı.
Kebap, şırdan, içli köfte, sarma, nohutlu dolma, halka tatlı, börek gibi Adana'ya özgü lezzetlerin ziyaretçilere sunulduğu stantları teker teker gezen Başkan Zeydan Karalar, Adana lezzetlerinin eşsiz olduğunu, Türkiye'ye ve dünyaya daha iyi tanıtmak için çaba harcamaya devam edeceklerini söyledi.
Önümüzdeki yıl İstanbul'da festivalin üçüncüsünün yapılacağını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Festivalin ilki Sarıyer'de yapıldı, ikincisi Beşiktaş'ta yapılıyor. Zeydan Karalar Başkanımın İstanbul'da 39 ilçesi var. İstediğini seçip, festivali yapabilirler önümüzdeki yıl"dedi.