İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı, bu yıl Fuar İzmir’in yanı sıra festival tadında bir organizasyonla Kültürpark’ta da gerçekleştirilecek. 19-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Kültürpark’ta yapılacak İzkitapfest’te; yayınevleri, sahaflar, plakçılar yer alırken söyleşiler; konserler ve imza günleri gerçekleştirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve SNS Fuarcılık iş birliği ile önceki ay Fuar İzmir’de gerçekleştirilen İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı, bu yıl Fuar İzmir’in yanı sıra festival gibi bir organizasyonla Kültürpark’ta da okuyucuyla buluşacak. Yüzlerce yayınevi, sahaf, plakçı ve kurumun katılacağı İzkitapfest; Lozan’dan 26 Ağustos’a ve Kaskatlı Havuz’dan Montrö’ye Kültürpark’ın tüm açık alanlarına yayılarak doğayla iç içe bir edebiyat buluşmasına ev sahipliği yapacak. İzkitapfest, sadece kitap alışverişi için değil, aynı zamanda birçok etkinlikle de her yaştan ziyaretçisine dolu dolu eşsiz bir deneyim sunacak. Edebiyat dünyasının birbirinden önemli isimleri gerçekleştirecekleri imza ve söyleşilerde deneyimlerini paylaşırken; konserler, atölye çalışmaları, yarışmalar, birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirilecek. İzkitapfest, çocukların ve ebeveynlerinin eğlenceli ve öğretici bir ortamda vakit geçirmelerine imkan tanıyacak.

19-28 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İzkitapfest, sadece kitap alışverişi ve imza günleri için değil, aynı zamanda ailece katılıp keyifli alınabilecek bir festival deneyimi sunacak. İzkitapfest’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Fuarın onur konuğu yazarı Ahmet Ümit

İZELMAN A.Ş. ve KOSGEB desteğiyle yazar ve yayıncılarla kitapseverleri bir araya getirecek, sektörü buluşturacak İzkitapfest’in onur konuğu, özellikle polisiye türdeki eserlerin usta ismi, Türk edebiyatının önemli isimlerinden yazar Ahmet Ümit olacak. Fuarda, Ahmet Ümit’in yaşamı ve eserleri üzerine, kendisinin de katılımıyla söyleşi düzenlenecek. Fuarda, birbirinden değerli; yüzlerce yazar, şair, çizer, imza günleri ve söyleşilerle okurlarıyla bir araya gelecek. İzkitapfest’i, 10 gün boyunca yüz binlerce kitapseverin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarla ilgili katılımcı yayınevleri, etkinlik, söyleşi, imza günü takvimi ve daha fazla bilgi https://www.kitapizmir.com/ adresinde yer alacak.

Geçtiğimiz yıl 28 Ekim-5 Kasım tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleştirilen İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarını, 351 bin 413 kişi ziyaret etmişti. 9 günlük fuarda kitapseverler; 722 imza etkinliği ve 87 söyleşi ile kitaplarını imzalatıp yazarlarla buluşurken, fuarın onur konuğu şair ve yazar Birhan Keskin olmuştu. İZKİTAP, bu yıl 26 Ekim-3 Kasım 2024 tarihleri arasında yine Fuar İzmir’de, yayınevleri ve edebiyat dünyasının birbirinden değerli isimlerini 3. kez kitapseverlerle buluşturacak.