İzmit Belediyesi ile İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarında yıl sonu sergi heyecanı yaşanıyor.
İZMEK’in Şirintepe mahallesinde açılan ve giyim, tekstil, iğne oyası, ev tekstil, saçaklama, yağlı boya resim kurslarını başarıyla kurslarını bitirenlere, düzenlenen törenlerle belgeleri verildi. 122 kursiyerin belge dağıtım ve yılsonu sergi törenlerine İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İzmit Halk Eğitim Müdür Vekili Hayrettin Erdem, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Cevat Kenar, Şirintepe Mahalle Muhtarı Nilgün Düzen, kursiyer ve yakınları katıldı. 8 aylık çalışma sonunda Şirintepeli bayanların sergilediği eserler, davetliler tarafından çok beğenildi.
Törende konuşan İzmit Belediye Başkanvekili İbrahim Bulut, İZMEK kurslarına her geçen yıl ilginin giderek arttığına dikkat çekti. Bulut, “Sosyal belediyecilik alanında da önemli çalışmalar yapıyoruz. 6 yıl önce İZMEK’te kursiyer sayısı 2 bini geçmiyordu. Bu gün ise yılda 20 bin mezun veriyoruz. Şimdiye kadar mezun olan kursiyer sayısı ise 60 bini geçti. İZMEK en büyük halk üniversitesidir. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, kurs konusunda gelen her talebi karşılamamızı istiyor. Yeter ki bizden kurs istensin. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile açtığımız kurslar sayesinde binlerce kişinin meslek sahibi olduğunu görmek bizleri mutlu etmektedir. Kursiyerlerimizi göz kamaştıran el emeği göz nuru eserlerinden dolayı da tebrik ediyorum” dedi.