Türkiye’nin en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi’nde etkili olan kar yağışından dolayı kara yolları ekipleri bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Van’da önceki gün etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Başkale’de 6 ve Gürpınar ilçesinde 9 olmak üzere toplam kapalı bulunan 15 yerleşim yerinin yolu kapandı. Kapalı yolları açmak için çalışmalar aralıksız sürdürüyor. Van-Bahçesaray kara yolu üzerinde bulunan 3 bin rakımı ile Türkiye’nin en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi’nde yoğun kar yağışı devam ediyor.

Van’da zincirleme kaza: 5 yaralı
Van’da zincirleme kaza: 5 yaralı
İçeriği Görüntüle

Kar yağışıyla birlikte ağır tonajlı araçlar yolda kaldı. Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye kar küreme araçları sevk ederek kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA