Karaman’da "Kuru Üzüm Dağıtımı" projesi kapsamında öğrencilere düzenlenen törenle kuru üzüm dağıtıdı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Karaman Dede Korkut İlkokulunda düzenlenen törene Karaman Valisi Murat Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Ali Rıza Altunsoy ve daire müdürleri katıldı. Üzüm paketleri protokol üyeleri tarafından öğrencilere verildi.
Törende konuşan Vali Murat Koca, "Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ortak projesi olan okullarımızda üzüm dağıtılması projesi kapsamında şuanda biz Karaman’da bir okulumuzda çocuklarımıza üzümümüzü dağıtmış bulunmaktayız. Üzüm dağıtımı haftanın iki günü gerçekleşecek diğer üç günde de süt dağıtımı olacak. Dolayısıyla çocuklarımız çok daha sağlıklı beslenmiş olacaklar" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’da, "Yaklaşık bu kuru üzüm dağıtımından 20 bin öğrencimiz faydalanacak. Karaman genelinde bu yaş grubunda ki öğrencilerimiz hem süt dağıtımı hem kuru üzüm dağıtımıyla hem çocuklarımızın alışkanlıklarında değişiklikler olması adına beslenme alışkanlıklarında daha sağlıklı beslenmeleri için teşvik edilerek bu konuda çocuklarımızın geleceği daha iyi şekillenmiş olacak" dedi.
Halk Sağlığı Müdürü Ali Rıza Altunsoy ise, "Süt dağıtımıyla beraber kuru üzüm dağıtımı da çocuklarımızın kan yapısını artıracak ve çocukluktan itibaren dağıtmış olduğumuz demir haplarının yanında ilkokul çağında da dağıttığımız kuru üzüm erişkin seviyede bütün insanlarımızın vatandaşlarımızın kan seviyesini artırmaya çalışacak. Amacımız birinci olarak budur. İkinci olarak ta çocuklarımızın okullarda ki kantinlerden alışveriş yapmasını özellikle hazır gıdalar almasını engellemek kuru üzümdeki amacımız. Bunu dağıttığımız zaman çocuklar şeker seviyelerini yükselterek kantinlerden hazır gıdalar almayacaklar" ifadelerini kullandı.
Çocuklar ise kendilerine verilen kuru üzümleri afiyetle yedi.