Meteorolojiden Kars’a şiddetli kar yağışı ve yüksek kesimlerde don uyarısı geldi.

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan son değerlendirmelere göre: Bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların Iğdır’da yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin ise kar yağışlı, Ağrı ve Kars’ta ise yağışların kar şeklinde gerçekleşeceği bildirildi.

Ayrıca hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyredeceği ve rüzgarın bölge genelinde kuzeyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelerde Ağrı, Iğdır’ın yüksekleri ile Kars’ın güneyinde yoğun kar yağışları 20 santim üzerinde beklenirken, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji bölge genelinde zirai don uyarısında da bulundu. Buna göre 29.03.2023 Çarşamba ile 31.03.2023 Cuma günleri arasında Iğdır, Kars ve Ağrı çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don riski bulunuyor. Özellikle kayısı üreticileri başta olmak üzere yetkililerin ve çiftçilerin tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekildi.