Kastamonu’dan Şubat ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,2 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Dış Ticaret İstatistiklerinin verdiği bilgilere göre, Şubat ayında Kastamonu’ya yapılan ihracat ise 10 milyon 761 bin dolar olarak açıklandı. Şubat ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,2 azaldı.

Şubat ayındaki ithalat ise 6 milyon 895 bin dolar ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 66,2 oranında azaldı. Şubat ayında gerçekleşen ihracatın "ISIC Rev4" ürün sınıflamasına göre dağılımı incelendiğinde ilk sırada 5 milyon 777 bin dolar ile “değerli ana metaller ve diğer demir dışı metallerin imalatı” ürün grubu yer aldı. Bu ürün grubunu 3 milyon 546 bin dolar ile “kürk hariç, giyim eşyası imalatı" ürün grubu ve 654 bin dolar ile “bina doğramacılığı ve marangozluk ürünlerinin imalatı” ürün grubu takip etti. Şubat ayında "ISIC Rev4" sınıflamasına göre 34 farklı ürün grubundan ihracat gerçekleştirildi.

İthalat ise 59 farklı ürün grubunda gerçekleşti İthalatın ilk üç sırasında 1 milyon 733 bin dolar ile “dokuma” ürün grubu, 1 milyon 283 bin dolar ile “maden, taş ocağı ve inşaat makineleri imalatı” ürün grubu ve 1 milyon 196 bin dolar ile “motorlu kara taşıtlarının imalatı” ürün grubu yer aldı.

Şubat ayında Kastamonu’dan 46 farklı ülkeye ihracat yapıldı. ilk sırada 2 milyon 493 bin dolar ile İspanya yer aldı.