Manisa Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadele kapsamında gece gündüz ilaçlama çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı kamu alanlarında ise gece ilaçlamaları gerçekleştiriyor.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadele ederken vatandaşların rahatını ve sağlığını düşünerek gece ilaçlamalarına da başladı. Halkın yoğun olarak kullandığı parklar, mesire alanları, çay bahçeleri ve cami bahçelerinde gece 12.00 ile 05.00 arası saatleri arasında haşere ilaçlaması gerçekleştiriyor.
2016 yılında Manisa’nın 17 ilçesinde Şubat ayının ikinci haftasından itibaren haşere ile mücadele çalışması yürüttüklerini ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, kamu alanlarında aileleri ile birlikte zamanlarını değerlendiren vatandaşların rahatı ve huzuru için gece ilaçlamaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Haşere ile mücadelede kullandıkları ilaçların Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği aktif maddeleri içeren, Sağlık Bakanlığı ruhsatlı biyosidal ürünler olduğunu söyleyen Daire Başkanı Aykurt, "17 ilçemizdeki tüm ilaçlama alanlarında haşere ile mücadelede kalıcı etkiye sahip dünya standartlarındaki onaylı ürünleri kullanıyoruz. Yapılan çalışmalarda; insan, bitki ve hayvan sağlığının ön planda tutularak sağlıklı çevre koşullarında sezonumuzu geçirmeyi planlıyoruz. Çöplük ve gübrelikler, sivrisinek üreme alanı olan tüm sulama kanalları, göletler ve su birikintileri gibi alanlarda şubat ayı ikinci haftası itibarı ile yapılan incelemeler sonucunda larvasit uygulamalarına başladık. Uygulamalarımız her yağış sonrası tekrar edilmekte olup; sezon boyunca devam edecektir. Havaların ısınması ile birlikte Nisan ayı itibarıyla karasinek popülasyonunu kontrol altında tutabilmek için parklar, mesire alanları, çay bahçeleri, cami bahçelerinde ve çöp konteynerlerinde karasinek uçkun mücadelesine de başladık” diye konuştu.
KENE İLE DE MÜCADELE EDİLİYOR
Aykurt, 17 ilçede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı etkeni kenelere karşı da mücadele ettiklerini belirterek, "İl genelinde vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir ortamda yaşaması adına Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına neden olan kenelere karşı da ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızdan ve mahalle muhtarlarımızdan ilçelerimizdeki Koordinasyon Şube Müdürlüklerimize gelen talep ve şikayetler doğrultusunda program dışında da ilaçlama hizmeti veriyoruz” dedi.