HABER:ARZU ERBAŞ Rize’de icazet alan 653 hafız için Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi. Rize İl Müftülüğü tarafından, Rize Yenişehir Spor Salonu'nda düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ında katıldığı icazet merasiminde duygu dolu anlarda yaşandı.

Programda   geçen yıl Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşanan trafik kazasında babası Mustafa ve annesi Hatice Demir'le birlikte hayatını kaybeden 15 yaşındaki hafız Muhammed Eren Demir’de unutulmadı. 169’u kız 484’ü erkek 653 hafız taç giydiği törende Pazarköy Abdulgafur Kart Kur'an Kursu öğrencisi merhum hafız Muhammed Eren Demir içinde bir sandalye ayrıldı. Sandalyeye Muhammed Eren Demir’in fotoğrafı ve sarığı ile birlikte çiçek bırakıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı konuşmada merhum hafızı da anarak “Karşımda Muhammed Eren Demir hafızımızın merhum hafızamızın fotoğrafını görüyorum buradan onun ruhu için bir Fatiha okuyalım ve ruhuna gönderelim ruhu şad olsun inşallah ”dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş merhum hafız Muhammed Eren Demir’in hafızlık icazet belgesini dedesi Şeref Demir’e teslim etti. Duygusal anların yaşandığı tören sonrası dede Şeref Demir’de hafızlarla beraber hatıra fotoğrafında yer aldı.