Edirne’nin Keşan ilçesinde son günlerde artan terör olayları ve şehitler nedeniyle, teröre tepki yürüyüşü yapıldı.
Sosyal medya üzerinden toplanan binlerce Keşanlı Türk bayraklarıyla Hastane Caddesi’ne yürüdü. Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği’nin öncülüğünde toplanan kalabalık, Keşan Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar atarak yürüdü. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, yaklaşık 5 bin Keşanlı’nın katıldığı yürüyüşe, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da destek verdi.
“Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” “Hepimiz Mehmetiz, PKK’ya yeteriz” şeklinde sloganlar atan kalabalık grup, Tekel Meydanı’nda İstiklal Marşı okudu. Daha sonra yürüyüşe devam eden grup, Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez tarafından konuşma yapıldı.
Dönmez yaptığı konuşmada, Hakkari Dağlıca’da şehit düşen 16 asker ve Iğdır ile Tunceli’de şehit düşen 14 polise Allah’tan rahmet dileyerek, “Sayı ne olursa olsun, bu ülkenin tek evladını teröre kurban verecek gücü kalmamıştır. Artık şehit cenazelerinden yükselen acı ve haykırışlar istemiyoruz. Acının büyüklüğünü hissetmeme gibi bir durum söz konusu olamaz. Gazi olarak, herkesin en büyük acı ve kaybı yaşadığını biliyoruz” dedi.
Kalabalık grup bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.