Kızılay Şanlıurfa Şubesi tarafından Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 147. yıldönümü kapsamında 230 kan bağışçısına plaket, altın, gümüş, ve bronz madalya hediye edildi.
Şanlıurfa Öğretmenevinde düzenlen programa Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Elçi, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Buket Arvas Singan, çok sayıda kurumun temsilcisi, gönüllü kan bağışçıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Kızılay Kan Merkezi Müdürü Buket Arvas Singan, yaptığı açıklamada, kan bağışının hayattaki öneminden bahsetti. Singan,”Hepimiz bir gün kana ihtiyaç duyabilecek hasta adayıyız şuan da bizler buradayız. Hastanelerde bizim bağışladığımız, özellikle sizin defalarca düzenli kan bağışlarınızla şifa bulan, şifa bulmak isteyen hastalar var. Bunların bazısı bir bebek dünyaya getirmek üzere olan anneler veya doğmuş ama kan rahatsızlığı olan, kanaması olan bebekler, acillerde trafik kazası dolayısıyla doku kaybı, organ kaybı olan yaralılar, sürekli kana ihtiyaç duyan, o kan ona bağışlanmazsa yaşam şansı çok çok azalan kan kanseri çocuklarımız, ben hepsinin adına kan bağışında bulunanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gönüllü kan bağışçısı Fatma Dağ,“Hiçbir şey ortada yokken kızım beyin tümörü hastalığına yakalandı. Biz de Ankara’ya gitmek durumunda kaldık. Bir derken sekiz defa beyin ameliyatı kızım geçirdi. O ameliyat kapısında bekleyip de hastanıza kan bulunmazsa onu kaybedebiliriz denilmişti. İşte o anı yaşayan bilir. Anlatılamayacak bir duygu; ancak yaşamak gerekli. 9 yıl Ankara’da kaldım kızım 7 kez beyin ameliyatı geçirdi. O anlarda kanın ne kadar önemli olduğunu anlamıştım. Gönüllü kan bağışçısı oldum. Herkesten de bu konuda duyarlılık bekliyorum” dedi.