MERSİN, () - MERSİN'de, Mezitli Belediyesi'nce başlatılan ve yapımında sona gelinen Mutlu Yaşam Köyü'nde Köy Enstitüleri ruhu yaşatılacak. Her yaştan insan bu köyde bir araya gelerek hem dinlenecek hem üretim yapacak.
Tece Şahintepe Mahallesi'nde yapımı süren, içerisinde bungalov tipi evlerin, uygulama atölyelerinin, hobi alanlarının, proje pazarlarının yer alacağı Mutlu Yaşam Köyü'nde, 7'den 70'e her yaştan insan bir araya gelerek, eğitim kamplarına katılacak, doğa ile iç içe hayvan besleyecek, hobilerini hayata geçirecek, üretimlerini pazarlayabilecek.
Projenin dünyaya örnek olacağını belirten Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "En önemli amacımız, vatandaşlarımız bu köye geldiklerinde birbirleriyle kaynaşmaları ve şehirden uzaklaşıp güzel bir vakit geçirmeleridir. Mutlu Yaşam Köyü Türkiye'de bir ilk. Köyümüzde bungalovlardan yapılmış bazı küçük evler olacak. Dileyen vatandaşlarımız bu evlerde hafta sonu dinlenebilecek" dedi.
Projenin Köy Enstitüleri mantığı ile tasarlandığını kaydeden Tarhan, "Boş zamanlarında insanların oraya giderek, orada hoşça vakit geçirebilecekleri ama bu vakit geçirmeleri daha interaktif hareket içerisinde, biraz üretime de dönük olarak faaliyet verecek. Çocuğu ile emeklisi ile bir taraftan bahçe işi ile uğraşırken, bir taraftan müzik yapan veya hayvansal bazı ürünlerle ilgili süt ürünleri elde edecek, bunları değerlendirecek proje pazarını bünyesinde barındıracak. Tarımsal üretim, ahşap işleri, doğrama işleri ile uğraşmak gibi, vatandaşlardan gelen her talebi değerlendireceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI