Kahta Kubilay İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarihi ve turstik gezi düzenledi.
Kubilay İlkokulu yönetici, öğretmen, öğrenci ve gönüllü velileri Kahta’nın tarihi ve turistik yerleri olan Nemrut Dağı, Arsemia, Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü ve Karakuş Tepesine gezi düzenledi.
Kubilay İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Çetin yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin seviyelerine göre bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek, yaparak, yaşayarak öğrenmelerine imkan vermek ve derslerin uygulama ortamında yapılmasını sağlamak, onlara doğal çevrelerini, tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik değerlerini tanıtmak amacıyla ilçemizin tarihi yerleri olan Nemrut Dağı, Arsemia, Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü ve Karakuş Tepesine gezi düzenledik. Bu tür sosyal etkinlikler öğrencilerimizin çevreyi koruma bilinciyle hareket eden, bireysel farklılıklara saygılı olan, farklı görüş, düşünce, inanç, anlayış ve kültürel değerleri hoşgörü ile karşılayan, aldığı görevi istekle yapan, sorumluluk alan, grupça yapılan görevleri tamamlamak için istekle çalışan ve gruba karşı sorumluluk duyan tutum, davranış ve becerilerin kazandırılmasını sağlar" dedi.
Kubilay İlkokulu gezi kafilesi tarihi ve turistik bölgesinde yer alan Damlacık İlkokulu’nu da ziyaret ederek ’Geçmişi Yaşatıyoruz Projesi’ kapsamında okul koridorunda sergilenen eserleri gezdiler. Ziyaret esnasında katılımcılar duygularını ve hayranlıklarını dile getirerek yapılan bu projeye büyük ilgi gösterdikleri belirtildi.