Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde açılan resim sergisine katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Büyük bir zafer kazanmamıza rağmen biz 100. yılımızda bile halen mütevazı duruyoruz” dedi.
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ’100 Yıl Önce Türk Basınında Çanakkale Manşetleri’ isimli resim sergisi, İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından açıldı. İlk devlet kütüphanesi olan Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde açılan sergide, Çanakkale Zaferi’nin öncesi ve sonrasında gazetelere atılan manşetler sergilendi. Katılımcılarla birlikte serginin açılışını gerçekleştiren Vali Şahin, daha sonra sergiyi gezerek zafer döneminin manşetlerini inceledi. Sergide manşetlerin yanı sıra, Çanakkale Zaferi’ne hitaben yazılan kitaplar da yer aldı.
Serginin açılışı öncesinde bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, “Çanakkale Zaferi’mizin 100. yıl dönümünde ilk devlet kütüphanesinde böyle bir serginin açılışında bulunmak benim için gurur vericidir. Büyük bir zafer kazanmamıza rağmen biz 100. yılımızda bile halen mütevazi duruyoruz. Hala o kendimizden emin, o vakur tavrımız devam ediyor. Burada gördüğümüz aslında sergilenebileceklerin çok az bir kısmıdır. Ama bu gördüklerimiz de müthiş hazinenin ön işaretleridir. Serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bizim Çanakkale gibi çok zengin bir değerimiz var. Anadolu’nun her bir tarafında, köşesinde, neredeyse kanla sulanmamış bir karış toprağımız yok. Dolaysıyla her tarafta biz vatanı vatan olarak kutsallaştıran her türlü değere sahibiz” dedi.
Sergi 17-25 Mart tarihleri arasında açık kalacak.