Karadeniz’de gençlerin ve çocukların temel eğlencesi olan ama unutulmaya yüz tutmuş tahta arabalarla yapılan ve Türkiye’nin ve dünyanın ilgi duyduğu Formulaz’da Coronaya takıldı.

1990’lı yıllardan bu yana yapılan, Karadeniz halkını, yarış severleri ve ünlü isimleri 7’den 70’e bir araya getiren tahta araba yarışı meraklıları bu yıl pandemi nedeni ile bu büyük ve görkemli organizasyonu izleyemeyecek.

Formulaz Derneği, başkan ve yönetim kurulu, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz ve İstanbul Dutğa Dernek Başkanı Yaşar Yılmaz ile birlikte bir toplantı düzenleyerek bu yıl 12. si 2 Ağustos Pazar günü düzenlenmesi planlanan Formulaz yarışlarıyla ilgili örnek bir kararla katılımcıların ve izleyicilerin sağlıkları ön planda tutularak bu yıl yapılmamasına karar verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Formulaz Derneği Başkanı Murat Gül: “Bu yıl 2 Ağustos Pazar günü planlamış olduğumuz Redbull Formulaz yarışını bu sene yapmamaya karar verdik. Ülkemiz bu durumda ilken böyle bir etkinliğin doğru olmayacağı aşikardır. Etkinliklere katılacak olan her bir bireyin sağlığını riske atmak istemediğimiz için böyle bir karar aldık. İnşallah dünyamız bu pandemiden bir an önce kurtulur ve insanlar normal yaşantılarına en kısa sürede geri dönerler. O zaman bu geleneksel etkinliğimizi de asıl gayesi olan geleneklerimizi yaşatmanın yanısıra insanları buluşturup kaynaştıracak şekilde daha kapsamlı bir şekilde yaparız.” Dedi.