Giresun Federasyonu tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Giresun Feshane Günleri, her yıl olduğu gibi İstanbul Eyüp Sultan Camii’nden Eyüp Belediyesi mehteran ekibi eşliğinde Feshane’ye kadar yürüyüş yapılarak, resmen başlamış oldu.
Eyüp Meydanı’nda toplanan Giresunlular, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın da katılımıyla kortej yürüyüşü yaptı. Yürüyüşte Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve beraberindekiler çevredeki vatandaşlara fındık ikramında bulundu. Yaklaşık 100 kilo fındığın dağıtıldığı kortej Feshane’de son buldu.
Feshane’de il ve ilçelerin stantları ziyaret edildikten sonra Hasan Turan, Giresun kültürünü yansıtan köy evinin balkonuna çıkarak konuşma yaptı.
Giresun Günleri’ne katılan ve ilgi gösterenlere teşekkür eden Turan, artık Giresunluların Feshane’ye sığmadığını söyledi.
Turan, “Her yıl bir önceki yıldan daha büyük yoğun katılımların gerçekleştiği Giresun Günleri artık Feshane’ye sığmamaktadır. İstanbul’da bir ilk olan Giresun Günleri aynı zamanda başka illere de örnek olmuştur. Artık Giresun kabuğunu kırmış ve kabuğuna sığmamaktadır” dedi.
Giresunlu hemşehrileriyle bir arada bulunmaktan, kucaklaşmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, “Burada düzenlenen etkinliklerde adeta Giresun yaşanmaktadır. Her stantta ayrı bir kültür, ayrı bir değer yer almaktadır” diye konuştu.