Daha önce Doğu Karadeniz’e gelmek için hayranlarına ve takipçilerine söz veren AHBAP’ın kurucusu sanatçı Haluk Levent sözünü tuttuğunu ve Karadeniz’e geldiğini sosyal medyadan duyurdu. Denize girerken bir fotoğrafını paylaşan Haluk Levent ‘Söz vermiştim aha da giriyorum Karadeniz’in serin sularına’ notunu düştü.

Daha sonra kansere karşı verdiği mücadele ile adeta tüm kanser hastalarının umut ışığı olan ve 21 yaşında verdiği mücadeleyi kaybettiğinde adeta fenomen haline gelen Rizeli Neslican Tay’ın mezarını ziyaret ederek akrabaları ile görüştü. Sanatçı Levent anıt mezar sözünü mezarın bulunduğu yerin çoğrafi yapısı nedeni ile büyük bir anıt mezar yapamayacaklarını belirtirken: “Buraya yaptıracağımız anıt mezarı maalesef bu toprak yapısı kaldıramayacak. Yer baktık olmadı. Her yer aynı. Bu sebeple anıt mezarı küçük , sembolik olarak yapacağız.” Dedi.

Daha sonra Arhavi’ye geçen Haluk Levent burada Kamilet vadisini dolaşıp vadiyle ilgili destek paylaşımları yaptı ve Kamilet deresi üzerinde tulum eşliğinde türkü söyledi.