İl Başkanı Bahattin Biçer, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her alanda güçlü olabilmesi için yerli malı tüketiminin ön planda olması gerektiğini kaydetti.

Bu farkındalığı oluşturabilmek için böyle bir kampanya düzenlediklerini belirten Biçer, şunları söyledi:"Sendika olarak kaçak çay tüketimine karşı çıkmamızın bir çok nedeni vardır. Öncelikle sağlık açısından bakıldığında kaçak çayın zararları anlatılamayacak kadar çoktur. Bunun yanı sıra devletimizin güçlü olabilmesi için her kalemde vergi toplaması gerekmektedir. Söz gelimi memurlarımızın maaşları, öğrenci yardımları, yatırımlar her şey toplanan vergilerle olmaktadır. Bu yüzden hepimizin yerli malı tüketimine yönelmesi gerekmektedir. Mardinli hemşehrilerimize ve kamu çalışanlarımıza çağrımızdır. Yerli çay tüketelim hem sağlıklı yaşayalım hem de vergimizi ödediğimiz için gönlümüz rahat olsun."

Çaykur Diyarbakır Bölge Müdürü Mithat Sallan'ın da kendilerine destek olarak çay gönderdiğini ifade eden Biçer, gönderilen çayların okullarda öğretmenlere dağıtıldığını vurguladı.