Akdeniz Belediyesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden elverişli hava koşullarını da fırsat bilerek merkezdeki mahallelerde kaldırım ve asfalt kaplama çalışmalarına hız verdi.
Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yeni yol açma ve düzenleme, kaldırım ve asfalt kaplama ile yama ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Şubat ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve genellikle yağışın görülmediği elverişli hava koşullarını fırsat bilen Fen İşleri Müdürlüğü, saha ekiplerini çoğaltarak çalışmalarına ivme kazandırdı. Merkez mahallelerde asfalt kaplama, yama ve kaldırım imalatı yapan müdürlük ekipleri, daha önceden yapılmış bazı kaldırımların yolla birleşen noktalarına engelli rampaları yapıyor.
Bu çerçevede ekipler son 2 haftada İhsaniye, Güneş, Gündoğdu, Hal mahallelerinde sokaklarda bozulan kilitli parke taşı kaldırım ve engelli rampalarının yapımı ve tamir çalışmasını gerçekleştirdi. Ekipler, Kiremithane Mahallesi, Çilek Mahallesi, Şevket Sümer Mahallesi ve Hal Mahallesi’nde bazı sokaklarda da kilitli parke taşı yapım ve onarımını tamamladı.
Öte yandan Fen İşleri Müdürlüğü yol düzenleme ekipleri, özellikle tarımsal üretimin yoğun olduğu çevre mahallelerde üretici ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni yol açma ve düzenleme çalışmalarına da devam ediyor. Bu çerçevede yol düzenleme ekipleri tarafından yine şubat ayı içerisinde Bağlarbaşı Mahallesi, Adanalıoğlu Mahallesi Gülbahar, Muştu, Serhat ve Selen sokaklarda yol yapım çalışmaları tamamlandı. Yine Yenitaşkent Mahallesi Akdeniz çıkmazı, Sarıibrahimli Mahallesi Kızılyak Mevkii ile Bekirde ve Yeşilova mahallelerinde çeşitli bahçe yolları ve mahalle arası yolların düzenleme çalışmaları tamamlandı.