MERSİN’de Toros Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı açılış törenine katılan Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, öğrencilere 'Dilimiz kemiğimizdir' konulu ders verdi.
Toros Üniversitesi 2019-2020 akademik yılı Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle açıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Toros Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Mütevelli Heyet Başkanı Y. Sertaç Özveren, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Törenin açılış konuşmasını Endüstri Mühendisliği 4’ncü sınıf öğrencisi Aylin Kanatlı yaptı. Üniversitelerin bin yıldır varlıklarını koruyan, insanlığın en köklü ve en saygın kurumları arasında yer aldığını dile getiren Kanatlı, geleceği inşa edecek olan beyinlerin yetiştiği üniversitelerden mezun olan gençlerin uluslararası alanlarda da rekabet içerisinde olduğunu söyledi. 
Rektörü Prof. Dr. Korkmazyürek, bugüne kadar 5 bin 280 mezun verdiklerini dile getirdi. Bu yıl toplam 33 bölümde 3 bin 187 öğrenci ile eğitim ve öğretime başladıklarının bilgisini veren Prof. Dr. Korkmazyürek, "Bu yıl 10’ncu yılımız. 4 yerleşkedeyiz. Uray bölgesinde 5’nci yerleşkemizin restorasyon çalışmaları başladı.  30 dönümlük yeni arazimize sağlık bilimleri fakültesi kurma planımız YÖK onayını bekliyor. 240 öğretim elemanımız ve 125 idari görevlimiz var. Beş üniversitemize öğretim üyesi desteği sağlıyoruz. Elektronik veri tabanı aboneliği ile 3 milyondan fazla kitap, 200 bin dergi, 5791 sesli kitap ve raflarımızda 16 binden fazla basılı eserle kütüphanemiz her geçen gün zenginleşiyor. Dünya düzeyindeki dergilerde 71 olmak üzere, toplam 323 bilimsel yayın yapıldı. Bilimsel araştırma projelerine 250 bin TL'den fazla destek sağlandı. Sürekli eğitim merkezimizde düzenlenen 13 program ile 1000 kişiye eğitim sağladık. Bugüne kadar eğitim, sosyal ve kültürel ve Ar-Ge faaliyet alanlarında 60'a yakın kuruluşla işbirliği protokolü imzaladık. 3 yıldır uygulamakta olduğumuz intörn öğrencilik sistemi ile de, hem yurt dışı hem de yurtiçi firmalarda intörn öğrencilik yapan mezunlarımızın tamamının mezuniyetleri ile birlikte yurtdışında ve içinde işe girdiklerini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sürekli bir değişim içindeyiz" dedi.
Törende kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer de, eğitimin önemine değindi. Kentin belediye başkanı olması nedeni ile önemli görevleri üstlendiğini kaydeden Başkan Seçer, "Eğitim gelişmenin kapısını açan en önemli unsurdur. Bizleri geleceğe bağlıyorsunuz. Ben Mersin'in bir üniversite kenti olmasını önemsiyorum. Üniversiteler kentlere önemli katkı sunuyor. Biz Mersin'de öğrencilerin hayatını nasıl kolaylaştırırız diye düşünüyoruz.  Öğrencilere okul dışı alanlar oluşturmak için uğraşıyoruz. Biz olduğumuz sürece kendinizi bu kentte rahat hissedin" diye konuştu.
Konuşmaların ardından akademik yılı, TDK Başkanı Prof. Dr. Gülsevin 'Dilimiz Kemiğimizdir' konulu dersi ile açıldı.