Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Cemil Yıldırım Türk, ekonomide fiyat istikrarını sağlamak için yola çıktıklarını anlatarak düzenlediği açık hava toplantısında seçmenden söz aldı.
Nasuhdede Mahallesinde seçmenden söz alan milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk, "Sürdürülebilir ve yüksek bir büyüme ortamını tesis etmek konominin dış kaynak bağımlılığını azaltarak şoklara karşı dayanıklı hale getirmek ve kırılganlığını azaltmak fiyat istikrarını sağlamak büyümeden taviz vermeden cari açığı kontrol altına almak için MHP iktidarını öngörüyoruz" dedi.
Açık hava toplantısında konuşan MHP’li Türk, "Maliye politikasını makro politikaları destekleyici şekilde yürütmek istihdamı teşvik edici bir işgücü piyasası kurmak ar-ge payını artırmak, bilgiyi ticarileştirmek, yenilikçiliği ve girişimciliği kurumsallaştırmak, dünyada Türk markalı ve patentli ürünleri yaygınlaştırmak ekonomide kaynakları üretken alanlara yönlendirmek firmaların ve hane halkının borç yükünü azaltarak sürdürülebilir hale getirmek için MHP’nin ekonomik politikalarını uygun buluyoruz. Yanlış ekonomik politikalar nedeniyle, 2015 yılında da çok düşük gerçekleşeceği tahmin edilen büyüme, MHP iktidarında oluşacak güven ve istikrar ikliminde alınmaya başlanacak yapısal tedbirlerle, 2016 yılından itibaren kademeli olarak artmaya başlayacak ve birinci dönem sonunda yüzde 6,1’e ulaşacaktır. Böylece, 2019 yılında, GSYH 1,1 trilyon dolara, kişi başına gelir ise 13,3
bin dolara yükselecektir. 2019 yılında, yüksek büyümenin ve reformların etkisiyle işgücüne katılım oranı 2,4 puan artarak yüzde 52,9’a; istihdam, yıllık ortalama yüzde 2,6 artışla, 29,1 milyon kişiye ulaşacaktır. 2016-2019
döneminde yıllık ortalama 700 bin kişiye ilave iş sağlanacaktır. 2015 yılında 155 milyar dolara gerilemesi beklenen ihracatın, ekonominin yeniden üretir hale gelmesi ve ihracatı artırmaya yönelik alınacak tedbirlerin etkisiyle yıllık ortalama yüzde 9,3 reel artışla, 239 milyar dolara; kriz ortamının etkisiyle 2015 yılında önemli ölçüde azalan ithalatın ise nispeten daha düşük artarak dönem sonunda 348 milyar dolara ulaşması beklenmektedir" diye konuştu.
Çoşku ile karşılanan MHP heyetine İl ve İlçe teşkilatı da destek verdi.