Nevşehir’de en son 1999 yılında yapılan seçimlerde TBMM’ne iki milletvekili gönderen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 25. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde Nevşehir’den bir milletvekili çıkartmayı başardı.
TBMM’de 3 Milletvekili ile temsil edilen Nevşehir’de resmi olmayan seçim sonuçları ile birlikte 47 bin 971 oy alan MHP meclise bir milletvekili göndermeyi başardı. Partinin 1. Sıra adayı olan Mehmet Varol bu sonuçla 25. Dönemde TBMM’de MHP Nevşehir Milletvekili olarak görev yapacak.
Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından kalabalık bir partili gurubu ile partisinin Nevşehir il başkanlığı binasına gelen Varol, burada sevgi gösterileri ile karşılandı. Partililer tarafından omuzlara alınan Varol, parti binasında İl Başkanı Göksel Taşçı, Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu ve 3. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Uğur ile birlikte tebrikleri kabul etti.
Burada konuşan MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, uzun yıllar sonra TBMM’ne Nevşehir’den MHP’li bir milletvekili göndermenin sevincini yaşadıklarını belirterek tüm Nevşehirlilere teşekkür etti. Taşçı: “13 yıllık milletvekilliğii hasretinden sonra bu seçimde Allah`ın izniyle bir milletvekilimizi Mehmet Varol`u TBMM`ye göndermenin sevinci ve gururu içerisindeyiz. MHP daha fazlalarını istiyordu ama maalesef bir milletvekili gönderebildik. Bu bir milattır.Biz yılmayacağız bundan sonrası için de inşallah daha iyilerini yapacağız. Gayretimiz Türkiye`de MHP`yi iktidar yapmak üzerinedir” dedi.
Mehmet Varol ise; gerek aday adaylığı gerekse de adaylığı sürecinde kendisine destek veren Nevşehirlilere teşekkür etti. Varol: “Buradaki başarı sadece Mehmet Varol`un bireysel başarısı değil. Biz üç adayla birlikte çalışmaya başladık ve üç adayla birlikte de neticeye vardık. Keşke Allah nasip etseydi de üçümüz de kazansaydık. Gerek Mustafa Uğur hocam gerekse Sait Yüksel kardeşim çok destek oldular. Özellikle Nevşehirli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Tamamı oyunu vermese de Nevşehir`in tamamı bizi çok güzel karşıladı, çok güzel kucakladı. Her birine çok teşekkür ediyorum. Biz MHP olarak Nevşehir`de bir milletvekiliyle mutlu olma durumunda değiliz. Biz Nevşehir`de 3 milletvekilleri çıkarmayı hedefliyorduk, Türkiye`de de iktidar olmayı hedefliyorduk. Ama Cenab-ı Allah bu dönemde bize bunu nasip etti. İnşallah önümüzdeki süreçte daha güçlü gelmek suretiyle milletimize daha fazla hizmet etme imkanı buluruz” diye konuştu.