HABER:ARZU ERBAŞ Rize Şehit Nedim Çalık İlk/Ortaokulu öğrencilerini toprakla buluşturmak için okul bahçesinde sera hazırladı. Sebze ekim ve bakımını öğrencilerin yapacağı ‘Minik Çiftçiler Serası' düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi'nin yanı sıra Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara, Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Aslan ile davetliler ve öğrenciler katıldı.  Ata tohumları ile üretim hedeflenen 20 metrekarelik ‘Minik Çiftçiler Serası'nda öğrenciler sosyal bilgiler dersi kapsamında toprakla buluşacak.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ TOPRAKLA BULŞTURACAĞIZ”
 Rize Şehit Nedim Çalık İlk/Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni  Mükerrem Sandalcı seranın öğrencilerin öğrenme sürecine önemli katkı sunacağını belirterek “Öncelikle sosyal bilgiler dersi kapsamında üretim tüketim dağıtım ünitesi içerisinde çocukların çeşitli sebze tohum ve  fidanlarını toprakla buluşturmalarını,  dikimden, bakım ve hasat sürecine kadar olan aşamaları bilgi kısmından  uygulama kısmına geçirerek,  öğrenmeyi yaparak, yaşayarak   keyifli hâle getirmeyi ve bu süreçte  sorumluluk duygularının gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın toprakla uğraşarak stres atmalarını, işbirliği içerisinde yardımlaşma ve dayanışmayla tarımsal faaliyetlerin nasıl gerçekleştirildiğini deneyimlemelerini sağlamak hedeflerimiz arasında” dedi.

‘GELECEĞİN ZİHNİ DERİNLERİNİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ’
Serada ata tohumu ile üretim yapılacağını vurgulayan Sosyal Bilgiler öğretmeni  Mükerrem Sandalcı “Ata tohumlarının sera içerisinde ekim ve dikimini yaparak  geleceğe aktarmak, üretilen ürünlerin tohumlarından bir mini tohum müzesi oluşturarak bu  tohumları  yaşatmak amaçlarımız arasında. Nöbetleşe tarım, damla sulama sistemleri,  suni ve doğal gübreleme  yöntemleri gibi tarımın temel  bileşenlerini yine uygulamada öğrenilmesini sağlamak başka bir hedefimiz oluyor. Süreçte uzun vadeli çeşitli meyve sebze fidanları yetiştirerek, kendi  oluşturdukları dijital ortamlarda bunların satışını sağlayarak kendi harçlıklarını çıkarmaları da uzun vadeli hedeflerimiz arasında. Ve tüm öğrenci ve öğretmenlerimize istedikleri ekim dikim faaliyetlerini belirledikleri planlar çerçevesinde gerçekleştirebilecek uygulama alanı sağlamaktı. Kendi yetiştirdikleri ürünleri tüketerek doğal beslenmenin bilincine olan bireyleri topluma katabilmek, geleceğin Zihni Derinlerine yol göstermek, yetiştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.