Beylikdüzü’nde öğrenciler yeşil bir doğa için fidanları toprakla buluşturdu. Fidan dikimine katılan ilkokul öğrencisi minik Esma büyüklerine anlamlı bir mesaj vererek, “Ağaç dikmezsek oksijenimiz azalır, bizler de ölürüz” dedi.
Beylikdüzü Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen proje kapsamında Beylikdüzülü çocuklar ağaç dikti. Özel İlk Evin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Park alanında gerçekleşen ağaç dikim törenine Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu yanı sıra dikimi gerçekleştirecek ilkokul birinci sınıf öğrencileri katıldı. Dikim töreninde Başkan İmamoğlu da çocuklara yakın ilgi göstererek fidan dikimine eşlik etti.
"EN ÖNEMLİ MİRASI ŞEHRE HAZIRLIYORUZ"
Ağaç dikimi öncesi bir açıklama yapan Başkan İmamoğlu, etkinliğin bu yıl ikincisinin düzenlediğini ifade ederek, “Her okula başlayan öğrencimiz adına gördüğünüz bu büyük ağaçları dikiyoruz. Bu  büyük ağaçları dikiyoruz çünkü şehirlerin acelesi var. Şehirler çok hızlı büyüyor ama aynı oranda yeşil alanları, parkları ağaçlık ortamları alanları büyütemiyoruz. Bu bakımdan biz bir karar verdik simgesel olarak her okula başlayan öğrencimiz adına bir ağaç dikiyoruz bu yıl inşallah 5 bine yakın ağaç dikeceğiz. Umut ediyoruz ki sadece 4 -5 yıl içerisinde bu güzel ilçeye 20 - 25 bin ağaç kazandırmış olacağız. Ağaçlarımızı da görüyorsunuz gayet yetişkin ve gayet nitelikli ilçemizin iklim koşullarına uygun ve ömür boyu büyüdükçe şehre değer katacak ağaçlar. Bilinçli bir ağaçlandırma süreci yürütüyoruz o bakımdan umut doluyum gururluyum. Belki de en önemli mirası şehre hazırlıyoruz. Ağaç çok değerli bir şey çocuklar büyüdükçe nefes alacakları bu ortamlarda hayatları geçirecekleri yerlerde yaşayacaklar.  Hem de çocuklara böyle bir sorumluluk yüklemiş oluyoruz” dedi.
“AĞAÇ DİKMEZSEK OKSİJEN AZALIR BİZDE ÖLÜRÜZ”
Arkadaşları ile birlikte ağaç diken ilkokul öğrencilerinden Esma Taş ise büyüklerine büyüklere ders niteliğinde bir mesaj vererek, “Ağaç diktik bugün, çok sevdim daha önce de ağaç dikmiştim. Çok eğlendim tekrar ağaç dikmek isterim. Ağaçlar yaşasın diye ağaçlara bakıyoruz. Ağaçların da bizler gibi canları var. Ağaçlar da bizim gibi canlı ama biz de ağaçları seviyoruz. Ağaçları eğer dikersek onlar bize oksijen verir, biz de büyürüz. Ağaç dikmezsek oksijenimiz azalır biz de ölürüz” diye konuştu.
Ağaç diken bir diğer öğrenci Sümeyya Sak ise ağaç dikmeyi çok sevdiğini kaydederek, “Ağaç dikmeyi çok sevdim ama biraz yoruldum. Ellerim çok küçük benim. Ağaç dikmezsek eğer biz kötü havayı soluruz, iyi havayı soluyamayız” şeklinde konuştu.
Beylikdüzü Belediyesi’nin gerçekleştirdiği etkinlik çerçevesinde yıl boyunca 5 bin ağaç dikilmesi hedefleniyor.