Türkiye Satranç Federasyonu ve ana sponsoru Türkiye İş Bankası tarafından okul öncesi eğitime yönelik hazırlanan ve geçtiğimiz yıl Aralık ayında ilk adımının Ankara’da atıldığı Minik Hamleler projesi Rize’de hayata geçirildi.

Vali Baydaş, Makamını Zeynep Varlı’ya bıraktı Vali Baydaş, Makamını Zeynep Varlı’ya bıraktı

Anaokulu çağındaki çocukları erken yaşta satranç sporuyla tanıştırmayı, çocukların gelişimine katkı sunmayı hedefleyen projenin imza töreni Rize Ali Saruhan Anaokulu’nda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen imza törenine, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, Rize Satranç İl Temsilcisi Ersoy Ustaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Eyip Solmaz, Satranç İl Temsilcisi Yardımcısı İlhan Karaaslan, Ali Saruhan Anaokulu Müdürü Fazilet Küçükmustafa, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve Rize Gençlik Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk törende  yaptıkları konuşmada; satranç sporunun öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerinden bahsederek böylesi önemli bir projenin Rize’de gerçekleştirilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve Rize için hayırlı olması temennisinde bulundular.

İmzalanan işbirliği protokolüyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Rize genelindeki resmi bağımsız tüm anaokullarında Türkiye Satranç Federasyonu tarafından satranç sınıfları oluşturulacak. Proje dahilindeki okullara satranç eğitim panosu, satranç takımları, eğitim kitapları ve eğitim videoları desteğinde bulunularak oluşturulan bu sınıflarda satranç eğitimleri verilecek.