ıGeceye Vali Amir Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Levent Ünver, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Devrim Karakuş, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top, Muğlaspor Kulüp Başkanı Haluk Beyimoğlu, İl Futbol Temsilcisi Ali Karakaya, TÜFAD Aydın Şube Başkanı ve Muğlaspor Teknik Direktörü Tevfik Ata Tekin, TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ali İnan, Saha Komiserleri Muğla Şube Başkanı Ümit Sefa Girgin ve antrenörler katıldı.
“BİZİM DE ÖDÜL İÇİN KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR”
Ödül töreninin açılışında konuşan TÜFAD Muğla Şube Başkanı Alaaddin Naganlu, verilen ödüllerin belirli kriterler sonrası verildiğinin altını çizdi. Naganlu,”Yerel idare ve sivil toplum kuruluşlarının böylesine gecelerde bizleri onurlandırılması güç ve şevk veriyor. Derneğimizin kuruluşundan bu yana ödül törenimiz başarılı antrenörlerimizi özendirmek amacı ile devam ediyor. Ancak başarılı antrenörleri tespit etmemizde son günlerin moda deyimi ile olmazsa olmazımız, kırmızı çizgilerimiz var. Başarılı antrenör olabilmek için önce Muğla Şubemizden ödül alacağı için şubemiz üyesi olması lazım. İkincisi Futbol Disiplin Kurulundan disiplin cezası almamış olması gerekir. Yani fair-play kuralları içerisinde takımını yönetmiş olmalı. Üçüncüsü, sezon boyunca takımının başında olması gibi ana kriterler ile başarılı antrenörlerimizi tespit ediyoruz. Bu kriterlerimiz doğrultusunda tespit edilen antrenörlerimize ödüllerini takdim ediyoruz. Ödül alan antrenörlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
“4 BİN FUTBOLCU BU ANTRENÖRLER TARAFINDAN EĞİTİLDİ”
Törende konuşan Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top ise, TÜFAD Muğla Şube Başkanı Alaaddin Naganlu’nun kongrede güven tazelediğini belirterek, “TÜFAD Muğla Şube başkanımızın güven tazelemesi bizim için önemli. Çünkü TÜFAD Genel kurulunda Muğla Şube Başkanımızın tekrar TÜFAD Yönetiminde tekrar genel sekreterliği için önemli bir adım oldu. Muğla’da 4 bine yakın sporcu bu değerli antrenör arkadaşlarımızın eğitiminden geçerek ligleri tamamladı” dedi.
“KAYNAĞIMIZ SAĞLAM OLMALI”
Vali Amir Çiçek ise, bir şehrin en önemli temeli sosyal yapısı içerisinde spor iyi düzeyde olursa, kişiler sporu becerilerine ve kabiliyetlerine göre yaparsa, o ili toplumsal, sosyal hatta ekonomik düzeyde gelişmesinin üst düzeyde olacağını belirtti. Vali Çiçek, “Muğla’da gelişim dediğimiz hedeflerin temelinde spor yatıyor. Bunun için Spor Bakanlığı’nın illerdeki temsilcileri olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri bir noktaya kadar yeterli kalır. Bunun için öncelikle sporu çocuklarımıza daha küçük yaşlarda benimsetmemiz gerekir. Eğer biz sporcumuzu, antrenörümüzü, teknik elemanlarımızı hep dışarıdan karşılamaya çalışırsak, bugün buluruz, yarın bulamayız. Onun için temelden, Muğla’nın neresinde olursa olsun, Muğlalı anne babalarımızın evlatlarından sporcu yetiştirmemiz gerekir. Yani kaynağımız sağlam olmalı. Özellikle amatör spor kulüplerimize, bu konuda özveride bulunan derneklerimize çok büyük görevler düşüyor. Bizlerle beraber olsunlar, bizler bir konudan uzak kalıyor isek zannederiz ki her şey iyi gidiyor. İşin aslı öyle değildir. Sizler ile beraber olan yöneticiniz olarak aynı şekilde bizim ile birlikte belediyelerimizin de çok duyarlı olması lazım. Hedefimiz sadece Muğla’da başarı değil. Hedefimiz dünya şampiyonu, olimpiyat şampiyonu sporcuların Muğla’dan çıkması” dedi.
Konuşmaların ardından 2014-2015 futbol sezonunda takımlarını başarıya ulaştıran futbol antrenörleri Vali Amir Çiçek ve diğer katılımcılar tarafından ödülleri dağıtıldı.