2019 yılında DSİ’nin Rize’deki yatırımlarında aslan payı Muradiye Beldesi aldı. Ağustos ayında yaşanan sel ve heyelan felaketinde yıkılan binalarla Türkiye gündemine gelen Muradiye Beldesinde o tarihten buyana ulaştırma bakanlığı, çevre ve şehircilik bakanlığı ve tarım bakanlığının talimatlarıyla çok kapsamlı yatırımlar yapılıyor.

Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği bina yıkımlarının devamında karayollarının köprü yapım işleri devam eden beldede en büyük yatırım DSİ tarafından yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı: “Adeta yenileden yapılanmaya gidilen beldemizde DSİ Beldenin ortasından geçen dere üzerinde 1.600 metre taş duvar ve korkuluk imalatı,

1550 metre beton duvar ve korkuluk imalatı, 8 adet betonarme menfez imalatı, 67 adet prefabrik menfez imalatı, 160 metre U kanalı imalatı, 4 ufak 2 büyük ahşap kaplamalı çelik köprü ve 3 adet köprü imalatı yapacak.

Beldeye yapılacak yaklaşık 12 milyonluk yatırım ile sel ve heyelan yaşanması en aza indirgenmiş bir Muradiye bir yıl içerisinde hizmete girecek.” Dedi.

Başkan Balcı : “Bu yatırımın arkasında bizim ısrarcılığımız ve takipçiliğimizin var. Arkamızdaki güç AK parti olunca yatırım da böylesi güzel ve kalıcı oluyor. Yaparsa AK Parti yapar” dedi.