Geçtiğimiz sonbahar aylarında yaşanan sel ve heyelanlarda oldukça zarar gören ve çarpık yapılaşmalarla gündeme gelen Rize Merkeze bağlı Muradiye Beldesinde, yol ve düzenleme çalışmalarına hız verildi.

Beldenin Salarha (Askaroz) Deresi kenarında kalan bölümlerinde rekreasyon çalışmaları başlatılırken; dere yatakları ve taşkınların olduğu bölgelerde de park ve bahçeler düzenleniyor.

Bakanlıkların katkılarıyla çeşitli projeler geliştirdiklerini kaydeden Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, "Yeşil ve park alanı olarak belirlediğimiz bölgeler dışında, yapılaşmaların söz konusu olabileceği alanlarda da rekreasyon çalışmaları yapıyoruz. Artık çok farklı bir Muradiye olacak, altyapısı hazır" dedi.

Tesisleşme Hamlesi

Beldede ayrıca 'Spor Tesisleri, Etkinlik Meydanı ve Millet Bahçesi' projeleri geliştirdiklerini anlatan Balcı, "5 yıllık hizmet performansımızı anlatınca iftiracıların, yalancıların uydurmakta olduğu hikayeler de saf dışı kalıyor. Yaptıklarımızla, projelerimizle, vizyonumuzla, yüreğimizdeki hizmet aşkıyla 5 yıl daha Muradiye'yi hizmete doyurmaya talibiz" diye konuştu.

Görev süresi içerisinde hazırladıkları projelerin, 3'te 1'ini yaptıklarını, gelecek 2 yıl içinde de projeleri bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Balcı, "Hep birlikte açılışında bulunup, gurur duyacağımız eserler olacaklar" dedi.

5 Yılda 22 Bin 600 Metreküp Betonlama!

Geride bıraktıkları 5 yıllık süreçte toplam 22 bin 600 metreküp yol betonlaması yaptıklarını anlatan Balcı, "Seçimlere kadar 25 bin rakamına ulaşıp hizmet belediyeciliğinin örneğini verdik. Başımız dik, yüzümüz ak. Şu an Muradiye'mizde DSİ tarafından ana dere üzerinde yapılan rekreasyon çalışmasının sonunda herkes Muradiye merkezinin harika bir proje ile taçlandırıldığını görecek" şeklinde açıklamalarını tamamladı.