Murgul Belediyesi Personel Ltd. Şti toplu sözleşmesiyle işçileri memnun ederken, sözleşme Belediye Başkanı Hasan Çavuş, Belediye İş Sendikası Rize Şube Başkanı Yaşar Kaspar tarafından işçilerin katılımıyla Belediye şantiyesinde imzalandı.

Toplu sözleşme kapsamında en düşük günlük yevmiye 165₺’ye diğer günlük yevmiyelere %17’ yakın zam yapılarak, ortalama maaş 4500₺’ye yükselmiştildi. Ayrıca 60 gün ikramiye ve sosyal yardımlarda %100’e yakın zam yapılarak anlaşmaya varıldı.

Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş: “Sözleşmenin arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum, günümüz koşullarında yeterli olmasada, imkanlarımızı zorlayarak sendikayla anlaşmaya vardık, ilerleyen zamanlarda imkanlarımız düzeldikçe daha da iyileştireceğiz, yedi yıldır arkadaşlarımız dar kadroyla Murgul’un yükünü omuzlamaktadırlar, arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Belediye İş Sendikası Rize şube başkanı Yaşar Kaspar ise: “Üyelerimizin toplu sözleşmesi bugün Başkanımız ve üyelerimizle beraber imzalıyoruz, arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığının alındığı bir sözleşme oldu. Toplu sözleşmede desteklerini esirgemeyen ve her zaman emekçilerinin yanında olan Belediye Başkanımız Hasan Çavuş başkanıma, örgütümüz ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”