Niğde Patates Araştırma Enstitüsünde GPT ekimine başlandı Niğde Patates Araştırma Enstitüsünde GPT ekimine başlandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı ikinci dönem çerçevesinde 208 Türk üniversitesi arasında 4’üncü sırada yer aldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde 2021 yılı ikinci dönemde 113. sırada yer alan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2023 yılı ikinci dönem sonuçlarına göre bu sıradan tam 109 üniversiteyi geride bırakarak Türkiye’deki 208 yükseköğretim kurumu arasında 4’üncü oldu. Ön lisans ve lisans bölüm ve programlarından aktif öğrenciler ile proje danışmanı akademik personel tarafından programın 2023 yılı ikinci dönem çağrısına toplam 552 adet araştırma projesiyle başvuru yapıldı. 256 öğrenci araştırma projesi 2209-A çerçevesinde destek almaya hak kazanırken, böylece desteklenen proje oranı yüzde 46 oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, araştırma projeleriyle 2209-A çerçevesinde destek almaya hak kazanan öğrenciler ve danışman öğretim elemanlarını tebrik etti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin araştırma odaklı bir üniversite anlayışını esas aldığına vurgu yapan Rektör Uslu; "Bu çerçevede üniversitemizdeki ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm eğitim düzeylerinde bilimsel araştırma kültürünü geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu başarı da, söz konusu çalışmalarımızın meyvesidir” dedi. Program çerçevesinde, kayıtlı öğrencileri ile proje danışmanı öğretim elemanlarının destek alacağı diğer birimler ve proje sayıları ise şu şekilde;

Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi (14), Eğitim Fakültesi (10), Güzel Sanatlar Fakültesi (6), İletişim Fakültesi (22), İslami İlimler Fakültesi (3), Mimarlık Fakültesi (7), Spor Bilimleri Fakültesi (22), Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi (5), Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi (13), Bor Halil-Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu (2), Bor Meslek Yüksekokulu (14), Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (13), Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (6), Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (5) ve Ulukışla Meslek Yüksekokulu (2).