İZMİR'in Foça ilçesinde, çevre ilçelerden gelenlerinde katılımıyla toplam 690 ilkokul öğrencisi tarafından yapılan kıyı temizliğinde, 167 kilogram katı atık toplandı.

İzmir'in turizm cenneti ilçesi Foça'da ilkokul öğrencilerine çevreyi koruma ve geri dönüşüm bilinci kazandırmak amacıyla 'Bir Varmış Bir Yokmuş' ve 'Sıfır Atık' projeleri kapsamında kıyı temizliği etkinliği düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetim Şube Müdürlüğü ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü, Foça Belediyesi, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ege Orman Vakfı, Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi ve TURMEPA Deniz Temiz Derneği işbirliği ile düzenlenen etkinliğe 150'si çevre ilçelerden olmak üzere toplam 690 öğrenci katıldı. Foça Belediyesi Karakum Plajı Sosyal Tesisleri'nde toplanan öğrenciler, gün boyu yaptıkları çalışmada; meşrubat şişesinden çeşitli ambalaj atıklarına kadar toplam 167 kilogram katı atık topladı.

CHP'li Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, etkinlikte çocuklara, çevrelerini temiz tutup özenli davranmaları konusunda uyarıp, bilgiler verdi.

Toplanan çöpler Belediye ekipleri tarafından imha edilmek üzere katı atık depolama alanına götürülürken, etkinlik müzikli eğlence ve öğrencilere yapılan ikramlarla sona erdi.

FOÇA (İzmir), ()

FOTOĞRAFLI