Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) ile Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen "Ordu Uluslararası Judo Turnuvası"nın tanıtım toplantısı yapıldı.
Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde ve Altınordu Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan "Ordu Uluslararası Judo Turnuvası" yarın başlıyor. İki gün sürecek olan ve Altınordu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek turnuvaya 5 ülkeden 120 sporcu katılacak. Ordu’da düzenlenecek olan turnuva öncesi, "Ordu Uluslararası Judo Turnuvası" tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısına Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, judo antrenörü Yüksel Çalışkan, judo il temsilcisi Derya Çalışkan, Spor Şube Müdürü Fatih Şahin, Altınordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç ve sporcular katıldı.
GENÇ: "ORDU JUDOSU YILLARDIR MİLLİ TAKIMA SPORCU VERİYOR"
Turnuvanın tanıtım toplantısında konuşan Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, judonun en iyilerini Ordu’da ağırlayacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Ordu’da judo sporunu geliştirmek istediklerini ifade eden Genç, "İki gün boyunca buradan judonun en iyileri yani bizim komşumuz olan ülkeler içinde en iyi takımlar ‘Uluslararası Urdu Judo Turnuvası’nda yarışacaklar. Yarışma sonunda tabii ki burada hedeflenen şeyler var. Ordu judosu yıllardan beri sürekli milli takıma sporcu verir. Olimpiyat madalyası dahil kazandırılan bir branşımız. Sporcularımızın kendi evinde uluslararası bir turnuvaya katılması maç tecrübesini arttırması amaçlanıyor. Bunun yanı sıra Ordu’nun hem dünyada hem Türkiye de tanıtımı yapılması açısından da güzel bir organizasyon. İnşallah GHSİM olarak bu tarz faaliyetlerin sayısını arttırmaya çalışacağız. Uluslararası turnuvaya büyük destek veren Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Engin Tekintaş’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gerçekten adına yakışır bir şekilde güzel bir organizasyon olacak" dedi.
TEKİNTAŞ: "SPORTİF FAALİYETLERE KATKIMIZ DEVAM EDECEK"
Turnuvanın ev sahipliğini yapacak olan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Judo sporunun bireysel sporlar içerisinde en iyiler arasında yer aldığını belirtti. Ordu’nun spor faaliyetleri ile tanıtılmasına destek verdiklerini vurgulayan Tekintaş, "Judo branş olarak baktığımızda bireysel sporların en önemlilerinden bir tanesidir. Olimpiyat madalyası olan uluslararası madalyaları olan birçok uluslararası turnuvada yeri olan bir branşımız. Biz de İl müdürlüğümüzle yaptığımız çalışmalar sonucunda böyle bir birlikteliği nasıl oluşturabiliriz ve Ordu’yu tanıtımda Ordu’yu dışarıya tanıtmada nasıl bir katkı sunabiliriz konusu konuşulduğu zaman bize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi belirttik. Altınordu Belediyesi olarak konaklamalar, yeme içme, transferler ve sportif maçların gerçekleşeceği bu iki günde Ordu halkımızı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bu özel maçları izleyeceğini düşünüyorum. Altınordu Belediyesi olarak diğer branşlarda olduğu gibi bireysel sportif faaliyetlere de, bugün olduğu gibi bundan sonrada katkı sunmaya devam edeceğiz. Burada hedef ilimizden daha fazla sayıda lisanslı sporcu yetiştirmek olacaktır. Ayrıca turnuva başarılı ve madalyalı sporcuların bir araya gelmiş olduğu özel ve görsel bir maç trafiği oluşturacak, bundan dolayı ben sporculara ve antrenörlerimize başarılar diliyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Konuşmalar ve genç sporcuların gerçekleştirdiği judo gösterisinin ardından tanıtım toplantısı sona erdi.