Yaş çay alım fiyatında düzenleme yapılacak mı? Tarım Bakanı Yumaklı açıkladı Yaş çay alım fiyatında düzenleme yapılacak mı? Tarım Bakanı Yumaklı açıkladı

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, Doğu Karadeniz’de yaş çay sezonunun başlamasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Çukutli yaptığı yazılı açıklamasında, yaş çay üretim ve işlemesini kapsayan sektörün Karadeniz bölgesi için önemine dikkat çekerek, 2024 yaş çay sezonunun çay üreticilerine ve çay sektöründe çalışan işçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda Çaykur’da çalışan işçilerin çalışma sürelerinin artırılmasına ilişkin önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Çukutli, “Bizim talebimiz, çalışma sürelerinin geçici işçilerle ilgili çıkarılan kanuna uygun olarak düzenlenmesi ve kalıcı bir çözüm üretilmesidir. Karadeniz halkının en önemli geçim kaynaklarından olan çay sektöründe yaşanan mevsimlik işçi sorununun da artık kalıcı bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Sorunun çözümü için Çaykur Genel Müdürlüğü, bölge milletvekilleri ve hükümet nezdinde girişimlerimiz devam ediyor. Hak-İş Konfederasyonu olarak 13. Çalışma Meclisi toplantısında Çaykur ile ilgili taleplerimizi yüksek sesle dile getirdik. Çaykur işçisinin yaşadığı sorunu her platformda dile getiriyoruz. Bu konudaki çabalarımızı kararlılıkla sürdürerek Çaykur işçisinin haklı mücadelesini sonuca ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Çaykur’da mevsimlik işçi sorununun çözümüne yönelik hükümete farklı çözüm önerileri sunduklarını dile getiren Çukutli, şöyle devam etti: “Çaykur işçisinden 6 aylık maaşla bir yıl geçinmesi isteniyor. Bu çalışma şekli sosyal hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayan bir durumdur. Sorunun çözümü noktasında sunduğumuz öneriler dikkate alınmalı ve Çaykur işçilerinin karşı karşıya bırakıldığı haksız durum giderilmelidir. Çaykur işçisi kimseden ayrıcalık beklemiyor, çalışma barışına uygun insani şartlarda bir çalışma hayatı istiyor. Çaykur işçisinin haklı haykırışına kulak verilmeli ve Çaykur’daki mevsimlik işçi sorunu kalıcı olarak çözülmelidir.”