Ambarlık, Anatamir, Azaklı, Camidağı, Cumhuriyet, Çiftlik, Güneysu Ulucamii, Gündoğdu, Kalecik, İyidere, Ortapazar, Pazarköy, Selimiye, Taşçılar, Tersane, Zihniderin Çay Fabrikası ve Ankara Pazarlama Bölge Müdürlüğü çalışanlarının yer aldığı eğitim programında; Genel Başkan Yardımcıları Hançeroğlu ve Karadağ’ın yanı sıra Rize Şube Başkanı Fatih Kandemir, Şube Başkan Yardımcımız Halis Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Karaali, Rıfkı Çolak, Okan Kuk, Basın Danışmanı İsmail Uğur ve Eğitmen Taner Uğurlu yer aldı.

Hançeroğlu; “Hayat Boyu Eğitime İhtiyacımız Var”

Eğitim seminerinde Çaykur ve çalışma hayatında yaşanan sıkıntılar ve gündeme dair temsilcilerle bir süre sohbet eden Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, örgütlü gücün önemine dikkat çekerek, “Çalışanların birçok sorununu çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimiz sürece kazanacağımızdan şüpheniz olmasın diye konuştu. Konuşmasında üyelerimize yönelik eğitimlerimizin öneminden de bahseden Hançeroğlu, Emek ve hak mücadelesi için eğitimli ve donanımlı bireyler olmak zorundayız. Sadece belli zamanlarda değil hayat boyu eğitime ihtiyacımız var. İnanıyorum ki burada yapılan eğitimlerden büyük fayda sağlayacaksınız, mevzuata ve sendikal bilgiye hâkim oldukça faaliyetlerinizi daha sağlıklı ve verimli bir şekilde sürdüreceksiniz” dedi.

Akşam sohbetinde temsilcilerle bir araya gelen Karadağ; sendikanın çalışmaları, Toplu sözleşmelerde ve örgütlenmede karşılaştığımız zorluklar, hayat pahalılığı, artan enflasyon, toplu sözleşmeyle elde ettiğimiz hakların yüksek enflasyon nedeniyle alım gücünü kaybetmesi, dünya ve Türkiye gündemindeki son gelişmeler ve kronikleşmiş sorunlar hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Karadağ, konuşması sonrasında temsilciler tarafından yöneltilen soruları cevaplandırdı.

KATILIMCILARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Eğitim programının devamında eğitmenler tarafından yapılan sunumun ardından eğitim tamamlama sertifikaları Genel Başkan Yardımcıları ve Şube Başkanı tarafından takdim edildi. Eğitim programı, toplu resim çektirilmesi ile sona erdi.