Rize’nin Pazar ilçesinde vatandaşlar 15 Temmuz şehitleri için bir araya geldi. İlçede 15 Temmuz şehitlerini anma programları Merkez Hatuniye Camii'nde okunan Mevlid-i Şerif ile başladı.

Yapılan duaların ardından ilçe protokolü ve vatandaşların katılımı ile yürüyüş düzenlendi. Kaymakam Hamza Özbilgi, Garnizon Komutanı Üsteğmen Coşkun Kurteş, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Ak Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce, 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Erhan Dural'ın babası Kazım Dural, daire amirleri ve vatandaşların katıldığı yürüyüş cami önünden başlayarak, Çarşıbaşı köprüsünü takiben 15 Temmuz Demokrasi Meydanında son buldu. 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Erhan Dural'ın babası Kazım Dural 15 Temmuz’da yaşananların asla unutulmayacağını belirterek “ oğlum gibi bu vatan için canını veren tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

15 Temmuz dolayısıyla Pazar Müftülüğü Yaz Kuran Kursu öğrencileri tarafından da Pazar Belediyesi konferans salonunda 15 Temmuz şehitlerini anma programı düzenlendi. Merkez Hatuniye Camii İmam Hatibi Salim KANBUR tarafından okunan Sala ile başlayan program, öğrenciler tarafından okunan Kuran, ilahi ve şiirlerle devam etti. Program öğrenciler tarafından yapılan dua ile sona erdi.