HABER:Abdullah UZUN

Pandemi döneminde 65 yaş üstü yaşlılara sokağa çıkma yasağı vardı. Bu yüzden memlekette gitmeye karar verdim diyerek hayvancılığa başlama hikâyesini anlatan Veysel Atacan, şunları söyledi.” Geldik memlekete boş durmayalım, bir şeyler üretelim dedik. Çalışmadan, yorulmadan, kazanmayı ihtiyat haline getirenler önce haysiyetlerini daha sonra da hürriyetlerini kaybederler. Bu güzel sözü kendimize rehber ederek biz de burada üremeye başladık” dedi.
Önce 40 adet oğlakla başladım. Onları büyütüp şu an 60 adet yaptım. Kasım ayında indiğim Palovit yaylasına 15 Nisan’da çıkmak için gün sayıyorum, diyen Atacan, “ Devamlı şikâyetlerde bulunuyoruz. Ete süte yağa zam geldi diyerek, üretmez her şeyi dışarıdan alırsan tabii ki her şey de pahalanır. O yüzden üretmek zorundayız” diye konuştu
Benim hayvancılığa ihtiyacım yok. Geçim kaynağım da bu değil, ama üretmek şart, üretmeden hiçbir şey olmuyor. Burada keçilerimiz var. Arkadaşlarımla birlikte bakıyoruz. Yazın yaylama çıkıyorlar. Bu hayvanların yaylalarda dolaşmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Ve bundan haz alıyorum” dedi.