HABER: FATİH SULTAN KAR - İstanbul’da Rize Pazarlı Kadınlar Pazarlılar Birliği Derneği’nin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde bir araya geldi. Dernek merkezinde gerçekleşen kutlamada Pazarlı Kadınlar sohbet ettiler, hasret giderdiler, tulum eşliğinde horon ettiler.

Kilosu 25 TL’den satılan istavriti almak için tezgah önünde kuyruğa girdiler Kilosu 25 TL’den satılan istavriti almak için tezgah önünde kuyruğa girdiler

Etkinlikte bir konuşma yapan Pazarlılar Birliği Derneği Başkanı Mustafa Adem Atar “iyi ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin kadınlarısınız. Biz dernek olarak çalışmalarımıza Pazarlı kadınların güzelliğini katarak yol alıyoruz. Onların çalışmalarını projelerini hep destekliyoruz. Kadınlarımızın, sadece bir gün değil, her gün önemli olduğunuzu bilmeniz gerekir. Kadınlar Gününüz kutlu olsun” dedi.

Katılımcılar adına bir konuşma yapan Pazarlılar Birliği Derneği’nin en genç yönetim kurulu üyesi Nazlıcan Karabekir söze etkinliği düzenleyen Pazarlılar Derneği Başkanı Mustafa Atar ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek başladı. Bugün aslında farkındalık günüdür. Fırsat eşitliğini farkındalık günü için mücadele eden bütün kadınlarımıza çok teşekkür ederim. Daha yaşanabilir ve adil bir dünya sohbet edebilmeyi buluşabilmeyi diliyorum. Kadın bulunduğu yeri güzelleştirendir. Bulunduğu yerde çiçek açtırandır. Dernekte daha nice projelerde bir adada olmayı diliyorum. Atamızın dediği gibi “inanmak lazımdır ki dünya üzerindeki her şey kadının eseridir”.  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun.