100’üncü Dönem Kaymakamlık Kursu kapanış ve kura çekim töreni gerçekleştirildi. 55 kaymakam adaylarının kura çekimleri tamamlandı ve görev yapacakları yerler belirlendi.
100’üncü Dönem Kaymakamlık Kursu kapanış ve kura çekim töreni TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Bakanlık Üst Düzey Yetkilileri, kaymakam adayları ile çok sayıda yakını katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Öztürk, “Yeni kamu yönetimi yaklaşımının getirdiği tüm toplumsal aktörlerin karşılıklı uzlaşmasına dayanan saydamlığı, açıklığı ve hesap verme sorumluluğunu ve yerindeliği esas alan anlayış çerçevesinde ülkemizde de son 10 yıl da merkezi idarenin taşra sistemini etkileyen yasal değişiklikler yaptık. Emniyetin, asayişin, kamu düzeninin sağlayıcısı, ekonomik ve sosyal kalkınmanın parçası, kalkınma planlarının uygulayıcısı ve takipçisi, taşradaki tüm kamu hizmetlerinin koordinatörüdür. Mülki idari amirleri tarihi gelişmesinden kaynaklanan geleneksel yapısıyla Türk idari sistemin temellerinde duran insanlardır” diye konuştu.
Kaymakam adaylarına seslenen Öztürk, “Sizlerden mesleğinizin hakkını vermenizi bekliyoruz. Bugün yüzlerinizde gördüğüm heyecanı gittiğiniz yerlerde de yansıtın. Yaptığınız işle, vatandaşımıza lütufta bulunmadığınızı varlık nedeninizin halkımıza hizmet olduğunu daima hatırlayın. Unutmayın, yönetim idaresini kullanacak olan millettir. Vatandaşlarımıza karşı alacağınız herhangi bir kararda onların taleplerini ve itirazlarını dikkate almadan yönetim erkini uygulamanız zordur” ifadelerini kullandı.
Bakan Öztürk, konuşmasının ardından ilk üç dereceye giren kaymakam adaylarına sertifikalarını verdi.