Adalet Bakanı Kenan İpek, Adana ve Mersin’de HDP binalarına düzenlenen saldırıların şüphesiz terörist işi olduğunu söyledi.
Adalet Bakanı Kenan İpek, beraberindeki heyetle özel uçakla Elazığ’a geldi. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan İpek, ilk önce adliyeyi ziyaret etti. Adliyede Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin’den bilgi alan Bakan İpek açıklamalarda bulundu.
Yargıya gelen işin azaltılması gerektiğine vurgu yapan Bakan İpek, "Yargıya gelen işin büyük ölçüde çözülmesi lazım ki uygar dünya, medeni dünya böyle yapıyor. Vatandaşlar arasında olsun, devlet, vatandaş arasında olsun her sorun doğrudan yargıya gelmeden önce bariyerler konması lazım ve oralarda çözülmesi lazım. Bu çalışmalarımız da devam ediyor. 5 yıllık yargı reformu stratejini belirledik. İnşallah yargıya gelen işi önemli ölçüde düşürmüş olacağız. Tabi yargıya geleni şu anda Yargıtay’a temiz yeri olarak gidiyor. Yaklaşık yılda 1 milyon dosya Yargıtay’a geliyor. İstinaf yargı ve kanun yolu faaliyete geçtikten sonra yüz bin, yüz yirmi bin civarında dosya Yargıtay’a gitmiş olacak. Yıllarca dosyalar beklemeyecek. İstinaf mahkemelerinde kısa sürede sonuçlanmış olacak. Vatandaşın bizden beklediği adalet daha kısa sürede daha etkili bir şekilde gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
HİÇ ŞÜPHESİZ TERÖRİSTLERİN İŞİ
Adana ve Mersin’de HDP binalarına yönelik yapılan saldırılarla ilgili soruya cevap veren Bakan İpek, "Hiç şüphesiz bunlar teröristlerin işidir. Adana Başsavcılığımız tarafından tahkikat devam ediyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında başsavcımız tarafından detaylı açıklama yapılacak" diye konuştu.
HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, saldırılarda AK Parti’yi kastetmesiyle ilgili soruya da Bakan İpek, "Bekleyelim, bekleyelim, Adana başsavcımız bu konuda gerekli açıklamayı yapacak" diye cevap verdi.