AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeyi açıkladı. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olacağını ifade etti. Cumhur ittifakı olarak kanuni düzenlemenin ön çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en düşük emekli aylığına ilişkin açıklamasına değinerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeyi açıkladı. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olacağını ifade etti. Cumhur ittifakı olarak kanuni düzenlemenin ön çalışmalarını yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yasalaştırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Geçici işçilere yönelik olarak Akbaşoğlu, “Geçici işçi 6 ay ile 10 ay arasında Geçici işlerin artık kalıcı işçi olarak çalışabilir hale geleceği düzenlemeyi de önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz. Taşeron kardeşlerimizle ilgili çalışmayı da Çalışma Bakanlığınız çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Akbaşoğlu, yeni Altay tankına ile ilgili olarak da ilk tankın 23 Nisan’da Türk Silahlı kuvvetleri’ne teslim edileceğini sözlerine ekledi.