AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Faik Işık, seçim nedeniyle muhalefet partileri tarafından yapılan vaatleri eleştirerek, “Vaat eden bunların hepsini tutmak ve ülkede istikrarı sağlamak zorundadır” dedi.
AK Parti Milletvekili adayı Faik Işık, seçim çalışmalarını Ataşehir’de sürdürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dudullu Sosyal Tesisleri’ne gelen Işık, burada Kars Karaçoban Derneği tarafından düzenlenen futbol turnuvasını izledi. Burada gençlerle selamlaşan Işık, daha sonra maçı izledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işık, AK Parti iktidarı döneminde gerek yerel yönetimler gerekse hükümet tarafından spora yönelik çok sayıda hizmetin hayata geçirildiğini söyledi.
Seçimlerinde bir demokrasi şöleni, bir demokrasi yarışı içinde geçmesi gerektiğini vurgulayan Işık, muhalefetin vaatleri konusundaki tutumunu eleştirdi. Işık, “Ben vaatler konusunda Barış Manço’nun o şarkısını hatırlıyorum. “Biraz da ona ver, acıkta ona ver” şeklinde. Ama bu politika. Vaatler de olacak. Tutarlı tutarsız millet onu görür. Bu vaatleri gerçekleştirse Türkiye ne kadar ayakta kalır. Nasıl olsa iktidar olmayacağım diye vaat etmekte de hiçbir mahsur yok. Ama vaat eden bunların hepsini tutmak ve ülkede istikrarı sağlamak zorundadır. Asıl olan istikrardır. Asıl olan hızlı kalkınmanın sağlanmasıdır. Asıl olan güçlü v büyük Türkiye’dir. Bunları sağlayabilmektir” diye konuştu.
Seçimlerde vaatlerin olacağını hatırlatan Faik Işık, “Yoksa, bugün, bunu vereceğim, ben senden beş daha fazla vereceğim, o zaman yok mu arttıran ben 10 fazla vereceğim. Böyle bir mantıkla ülke yönetilmez. Ama bu tabi ki seçimdir, vaatler olacaktır. Seçimde de ufak tefek şarjlar olur. Ama ağır fauller olmasın. Gayri nizami şarjlar olabilir. Sarı kartlık olaylar olabilir ama seçimde kırmızı kartlık hiçbir faaliyet olsun istemeyiz. Rakipler de birbirine kırmızı kartlık ne söz ne de bir harekette bulunması lazım” şeklinde konuştu.