Adaylığının açıklanmasının ardından parti binasına gelen AK Parti Antalya Milletvekili adayı Gökçen Özdoğan Enç, büyük sevgi gösterisiyle karşılandı. Partili kadınlar Enç’i sarılarak kutlarken, Enç ise AK Parti’da siyaset yapmanın çok keyifli olduğunu söyledi.
AK Parti Antalya Milletvekili adayı Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti’de siyaset yapmanın çok keyifli olduğunu dile getirerek, koltuk sevdası ile siyaset yapmadıklarının altını çizdi. Çok aşamalı, ince elenip sık dokunan süreçten sonra adayların belirlendiğini kaydeden Enç, "Artık adaylık süreci noktalandı. Hayırlı olmasını diliyorum. 2004 yılından bu yana siyaset yaptığım AK Parti’de yeniden milletvekili adayı olarak onurlandırılmak benim için onur vericidir. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Genel Merkez’deki büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bizim için asıl olan, gerçek olan, önemli olan AK Parti’nin Antalya’daki başarısıdır. Birinci sıradaki Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile son sıradaki aday arkadaşımızın çalışması arasında hiçbir fark yoktur. Birlik ve beraberlik içinde mücadele edip, Antalya’da en fazla milletvekilini çıkarmak için çalışacağız" dedi.
AK PARTİ’NİN KADIN KİMLİĞİNE VERDİĞİ DEĞER
Listenin önemli sıralarında kadın adayların bulunmasını da değerlendiren Enç, "Bu durum AK Parti’nin kadın kimliğine verdiği değeri gösteriyor. Dördüncü ve beşinci sıra kadın adayların. Minimum iki veya üçüncü kadın aday hemşehrilerimizin desteği ilk seçilebilir" diye konuştu. Siyasette hiçbir zaman bir beklenti içinde olmadığını açıklayan Enç, şunları söyledi:
"Bizim amacımız, yürüdüğümüz yol bellidir. Koltuk kavgaları yapacak zamanımız yok. Bu ülkenin zamanı çok kıymetlidir. Zaten yollardaydık, şimdi daha çok yollara düşeceğiz. Antalya’da partimizin milletvekili sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Şunu iddia edebilirim AK Parti Antalya’dan birinci parti olarak çıkacaktır."
"KADIN GÜCÜNÜ HER ZAMAN ARKAMDA HİSSETTİM"
Kadın gücünü her zaman arkasında hissettiğini işaret eden Enç, "Teşkilat ve hemşehrilerim her zaman beni destekledi. Kadın milletvekili noktasında biraz daha yol almamız gerekiyor. 25. dönemde de hem başörtülü hem başörtüsüz, Türkiye’nin gerçek kimliğini yansıtan bir tablo ortaya çıkacaktır" ifadelerine yer verdi.
GÖKÇEN ÖZDOĞAN ENÇ KİMDİR
Gökcen Özdoğan Enç, 16 Mart 1976’da Karabük’te doğdu. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu Halkla İlişkiler Uzmanı olan Enç, kamu ve özel sektörde yöneticilik görevlerinde bulundu. Sivil Toplum Kuruluşlarında kurucu üye ve başkan yardımcılığı yapan Enç, 24. Dönemde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyesi, TBMM Türkiye-Kosta Riko Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türk Parlamenterler Birliği Üyesi. Orta düzeyde İngilizce bilen Özdoğan Enç, evli ve 1 kız çocuk annesi.