AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, Türkiye’de kalkınmanın devam etmesinin önemine dikkat çekerek, "Hedefimiz Türkiye’yi 2023’de dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına girebilmek. Bugün Avrupa’ya baktığımızda Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkeler derin ekonomik krizlerle boğuşuyor" dedi.
AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, seçim çalışmaları kapsamında Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) incelemelerde bulunarak fabrika ziyaretleri yaptı. Ziyaretlerinde işçilerle bir araya gelen Turhan, partisinin projeleri hakkında bilgi vererek, AK Parti hükümetinin yatırımlarını anlattı. Geçmişte koalisyon hükümetlerinin Türkiye’yi ileri taşımadığını ifade eden AK Partili Turhan, "Ülkemiz yıllarca zayıf koalisyon hükümetleri ile yönetiliyordu ve hükümetlerin görev süreleri ortalama olarak 9 aya düşmüştü. Bu durum millet idaresinin yansımasına, hükümetlerin uzun vadede program yapıp uygulamasına izin vermiyordu. AK Parti hükümet ile bu tür olumsuzluklara son verdik. Artık IMF’den borç alan değil borç veren bir ülke konumuna geldik. 2002’den bu yana devlerin işleyişine özen gösterdik. Önümüzdeki dönem üzerinde duracağımız temel konu ise ekonomideki yapısal reformları geliştirmek olacak. 25 ana dönüşüm programı belirledik. Bu programlarla ilgi bin 300 tane eylem planı belirledik. Merak etmeyin kardeşlerim, hepsinin tarih çizelgeleri bile belli. Bu programların içinde sanayinin kalkındırılması, yüksek katma değer gibi konular var. Bunlara önem veriyoruz, çünkü üretmeden hiçbir şey yapamayız. Üretmeden tüketmeye başlarsak sonumuz felaket olur. Bunun için üretimi desteklememiz şart. Bunun için teşvikler anlamında yüksek teknolojili yatırımcılara ayrıcalıklı bir statüler tanınacaktır" dedi.
"İZMİR İKİNCİ İSTANBUL OLACAK"
Türkiye’de kalkınmanın devam etmesi gerektiğini kaydeden İbrahim Turhan, 2023 yılında Türkiye’yi dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasında görmeyi hedeflediklerini belirtti. Turhan, "Bugün Avrupa’ya baktığımızda Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkeler derin ekonomik krizlerle boğuşuyor. Böyle bir ortamda ekonomilerimizin rekabetçi gücünü korumak ve üretime yönelmesi hayati önem arz ediyor. Bir tane İstanbul ile 2023 hedeflerine ulaşamayız. En az beş tane İstanbul yapmamız lazım ve bunu yürekten söylüyorum İzmir ikinci İstanbul olacak. İzmir ile ilgili çok önemli kalkınma projemiz var. Önce tarımsal kalkınma, Güneydoğu Anadolu Projesine benzer bir proje olan Ege Gelişim Projesi İzmir’de uygulanacak. 466 tane projemiz var. Bakırçay ve Küçük Menderes ovasına bereket gelecek. Ürettiğimiz tarımsal çıktıyı yerinde işleyerek yüksek katma değer ürün haline getirip ihraç etmek planlanmış durumda. Sanayi sektöründe baktığımızda ise teşvik sistemimizi bölgeler ve ilçeler bazında ayrıntılandıracağız. İzmir’i özellikle bilişim teknolojileri konusunda, yenilenebilir enerji başta olmak üzere birçok alanda merkez üst konumuna getireceğiz. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz 120 milyar dolarlık enerji yatırımların sistemleri İzmir’de üretilecek. Bunu yanı sıra büyük bilişim şirketlerinin bilim ve veri sistemleri İzmir’de olacak. Hizmetler sektöründe ise üniversite ve sağlık sektörlerini turizme birleştirecek kapsamlı bir plan hazırlandı. İzmir üniversiteler kenti haline gelecek, sadece Türkiye’den değil Akdeniz’in her yerinden gelen öğrenciler ile İzmir merkez olacak.