AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Zeynep İşcen Çeviker, ‘‘Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu SSK’nın genel müdürüyken ’bu ülkenin refahı ve bütçesinin pozitif anlamda ilerlemesi için emekli yaşı için seksen bile kafi gelmiyor’’ demişti. Şimdi ise ’Emekli yaşını düşüreceğim, maaşını artıracağım’ diyor. İki şey var. Kılıçdaroğlu ya o zaman yalan söylüyordu ya da şimdi yalan söylüyor’’ dedi.
AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Zeynep İşcen Çeviker, Güngören ilçesinde Seçim Koordinasyon merkezi açtı.
Türkiye’de aşağı yukarı 11 milyon emekli olduğunu belirten Çeviker, ‘‘Hiçbir ülkede böyle bir oran yok. Vaat edip halkı kandırınca bir ay ödersiniz iki ay ödersiniz sonra ödeyemez hale gelirsiniz. Bu vaatler bizi yeniden IMF’ye götürür. Eskiden bize üç lira borç veriyorlardı, on lira alıyorlardı. Borç ödemekten, faiz ödemekten belimizi doğrultamıyorduk. 47 yıl aradan sonra Türkiye Cumhuriyeti IMF’nin borcunu kapattı. Defterini de koltuklarının altına verdi ve ‘Artık git kardeşim. Artık ben halkım için çalışacağım. Senin hiçbir zaman faiziyle bana pahalı verme, istemiyorum. Senin paran bana lazım değil’ dedi. Biz onlar için iyi müşteriydik. Çünkü üç lira veriyorlar, bizden on lira alıyorlar. E şimdi adam en iyi müşterisini kaybetmek ister mi? İstemez. Hemen içerideki iş birlikçiler, sermaye gücü vesaire bileşenleri ile buna müdahale. Karşımızda onun için kafa karışıklığına gerek yok. Biz yapacağımızı vaat ettik. Vaat ettiklerimizin hepsini yapmış bir partiyiz ve hükümetiz’’ şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da sert sözlerle eleştiren Çeviker, Kılıçdaroğlu daha önce SSK’nın genel müdürüyken televizyonlarda ’bu ülkenin refahı ve bütçesinin pozitif anlamda ilerlemesi için emekli yaşı için seksen bile kafi gelmiyor. Seksenin üzerinde olmalı’’ diyordu. Şimdi ise ‘emekli yaşını düşüreceğim, maaşını artıracağım’ diyor. İki şey var. Kılıçdaroğlu ya o zaman yalan söylüyordu ya da şimdi yalan söylüyor" dedi.