AK Parti İstanbul Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “Ermeni soykırımı” söyleminin uluslararası bir organizasyon olduğunu söyledi. Seçim çalışmaları sırasında muhalefet partilerini de eleştiren Şentop, CHP, MHP ve HDP’nin paralel yapının kontrolünde AK Parti’ye karşı koalisyon yaptığını ifade etti.
AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge 1’inci sıra Milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti milletvekili adayları Yıldız Seferinoğlu ve Fevzi Durmuş ile birlikte Çatalca’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Burada katılımcılara bir konuşma yapan Şentop, "AK Parti olarak biz yapacaklarımızla ilgili teminat gösterebilecek durumdayız. Ne yaptık? Muhalefetin hayal bile edemeyeceği Marmaray, 3. köprü, 3. havaalanı, Kanal İstanbul gibi büyük projeler yaptık. Türkiye’nin bütün illerinde makul mesafeler dikkate alınarak havaalanları yaptık. Bunların hayal bile edemeyeceği şeyler bu projeler. Zaten seçim bildirgelerinde ‘bunları, bunları yapacağız’ diyorlar. Zaten ‘yapacağız’ dediklerinin yarısını biz yaptık. Yarısı da yapım aşamasında ama haberleri yok" dedi.
Muhalefet partilerinin asgari ücrete yönelik sürekli açıklamalarda bulunduğunu belirten Şentop, "Kılıçdaroğlu bin 500 TL, HDP bin 800 TL vereceğiz diyor. MHP 3 Mayıs’ta açıklama yapacak. Onlar da bin 900 veya 2 bin diyecek. Böyle arttıracaklar. Neden? Çünkü onların yapma niyeti yok. Bir partinin beyannamesini vaadini ciddiye alabilmek için o partinin iktidara gelme iddiası olması lazım. Bu partilerin böyle bir iddiası yok" ifadelerini kullandı.
Şentop, CHP, MHP ve HDP’nin koalisyon yapmak gibi bir planları olduğunu öne sürerek, "Bunlar ‘yeter ki AK Parti gitsin, memleket batarsa batsın’ hesabıyla birbirlerine sövenler koalisyon yapacaklar. AK Parti her zaman bu ülkenin menfaatini, parti menfaatinden, siyasetçi olarak kendi menfaatinden öne koymuş insanların partisidir. Diğer partiler artık bunu unuttular. Sadece iktidara gelmek ve AK Partiye zarar vermek için ’Türkiye batarsa batsın’ diyecek noktada konuşmalar yapıyorlar. İcraatlar ortaya koyuyor işbirlikleri yapıyorlar" dedi.
“ÜÇ PARTİYİ AK PARTİ KARŞISINDA CEPHE HALİNE GETİREN PARALEL YAPIDIR”
“Paralel yapı projesi”nin uluslararası bir proje olduğunu söyleyen Şentop, "Muhalefet partilerinin hepsi onunla birlikte hareket ediyor. CHP 200 sayfalık beyanname yazmış ama içinde paralel yapıya yönelik tek bir cümle yok. Neden çünkü onlara aklı veren zaten paralel yapıdır. HDP paralel yapıdan bahsetmiyor. MHP açıklayacak göreceksiniz onlar da paralel yapıdan bahsetmeyecek. Çünkü bu üç partiyi uluslararası güçler adına organize eden, AK Parti karşısında bir cephe haline getiren bu paralel yapıdır. Onun için beyannamelerinde paralel yapı hakkında tek bir cümle yok" şeklinde konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP, MHP ve HDP’nin tek başlarına iktidara gelme güçlerinin olmadığını belirterek, "Bu koalisyon 2002, 2007 ve 2011’de AK Parti karşısında tek başlarına çalıştılar ama bir sonuç elde edemediler. 30 Mart yerel seçimlerinde birbirlerini desteklediler. Yine sonuç alamadılar. Şimdi de üçü beraber AK Parti gitsin diye bir yola girdiler. Milletimiz AK Parti’ye destek verdikçe, 3’ü yetmez 33’ü birleşsin olsun yine de AK Parti’yi geriletmeye, zayıflatmaya güçleri yetmez" dedi.
Uzun zamandır Türkiye’de şehit haberlerinin gelmediğini ifade eden Şentop, "Eskiden her gün şehit haberleri geliyordu. İnşallah ülkeyi o günlere tekrar döndürmemek için ne kadar gücümüz varsa kullanacağız. Çözüm sürecine ilişkin eleştirenler oldu ama bu ülkeyi seven insanlar akan kanın durması için gayret göstermek mecburiyetindeydiler. Şehit cenazelerinin sona ermesi çözüm sürecinin bir şekilde sonuçlanması çok önemli. Bunu çok kişi söyledi, kimse başaramadı. Ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kararlılıkla ‘siyasi hayatım bitse bile ben bu işi çözeceğim’ dedi. Kararlılıkla işin üzerine gitti. Bugün iyi bir noktadayız ve seçimden sonra daha iyi olacak" diye konuştu.
Bazı ülkelerin Ermeni meselesi ile ilgili olarak sözde soykırımı tanıma yönünde beyanlarda bulunmasının uluslararası bir organizasyon olduğunu kaydeden Şentop, "Bugün ülke içinde AK Parti’yi zayıflatmak için gayret gösterenlerle Türkiye aleyhine soykırım konusunda kulis yapanlar aynı merkezden yönetiliyorlar. Türkiye’nin uluslararası itibarını sarsarak Türkiye yalnızlaştı havası vermek için bunu organize etmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.