Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, birilerinin, Van’ı hedef aldığına dikkat çekerek “Van’ın İslam’a olan, imana olan tarihe olan bağlılığını yok etmek istiyorlar" dedi.
Van Ferit Melen havalimanında Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Van milletvekili adayları ve partililer tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra AK Parti seçim bürosuna geçti. Siyasi partilere yüklenen Arınç, şöyle konuştu: “CHP, MHP ve HDP’nin tek başına iktidara gelme niyetleri yok. Tek dertleri barajı aşmaktır. HDP, bir partidir, tek başına iktidara gelme ümidi var mı? Bunu iddia ediyor mu? Söylediği tek şey, ‘Ben yüzde 10’un kıyısındayım. Aşacağım, aşamayacağım’. Aşsan ne olacak, aşmasan ne olacak. ‘Ne olacağını bilmem ama ben sadece barajı aşmak istiyorum’ diyor. Onun yanında MHP, ‘yüzde 15’i aşarsam benim için yeter’ diyor. Yüzde 17 oldun, ne olacak? ‘Ne olacaksa olacak. Benim iktidar olmaya ihtiyacım yok’ diyor. Peki CHP, yüzde 30- 35 arasında hedef koymuş, ama şu an yüzde 28’i bulsa öpsün de başına koysun. Aklında olsun, yüzde 35 ile bu kadar parti varken senin tek başına iktidara gelmen hayal. Havada bulut sen onu unut. Peki üç parti madem ki iktidara gelme hayalini taşımıyorlar, peki bu üç ahbap çavuşlar ne yapacak? Niye bu kadar AK Parti’ye düşmanlık ediyorlar? Niçin AK Parti’ye bu kadar hakaret ediyorlar? AK Partilileri, vatandaşı korkutmak istiyorlar? Koalisyon kurmak için. Yani üç ahbap çavuş, CHP, MHP ve HDP birlikte koalisyon kuracakmış, AK Parti’yi hükümetten uzaklaştıracakmış. AK Parti gitsin de, memleket yansın. Başka istedikleri bir şey yok.”
7 Haziran seçimlerinde yeniden iktidara geleceklerini vurgulayan Arınç, şunları söyledi: “20 gün sonra hiç tasalanmayın, hiç aklınıza bir şey getirmeyin. Allah’ın izniyle yeniden iktidarız. Şimdi boşuna gayret gösteriyorlar. Herkese ‘bana oy vereceksin’ diye tehdit etmenin, ‘şunu böyle yapacaksın, bunu böyle yapacaksın’ diyerek adam dövmenin, dövdürmenin, adayları vazgeçirmeye çalışmanın, teşkilatlar üzerinde baskı kurmanın, onları düşman ilan etmenin siyasette yeri var mı? Ahlakta yeri var mı? Vicdanda yeri var mı? Bunlar zorbalık, eşkıyalıktır, bunlar silahlı terör örgütü olmanın bir başka çeşidi olmaktır. Ne demek insanların iradesine ipotek koymak. Ben bütün Van’a ilan ediyorum. AK Parti’ye oy vermeye mecbur değilsiniz. Vicdanınıza danışın, yapılanlara bakın, yapılacaklara bakın. Eğer bu ülkenin geleceğini düşünmezseniz, sadece baskıyla oy almaya kalkarsanız, eskiler ‘küfür devam eder, zulüm devam etmez’ derler.”
Konuşmalarında aşiretlere ve kanaat önderlerine de seslenen Arınç, “Bütün aşiretler için, bütün kanaat önderleri için, bütün mollalar, büyüklerimiz için bir şey söyleyeceğim. İslam’da ve inancımızda ırkçılık yoktur. İslam’da ve inancımızda, benim adamım, senin adamın yoktur” diye konuştu.
Birilerinin Van’ı hedef aldığına dikkat çeken Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Van’ın İslam’a olan, imana olan, tarihe olan bağlılığını yok etmek istiyorlar. Başka hesapların içindeler. Burada da başarılı olurlarsa, dünyaya başka türlü mesaj verecekler. Buna izin vermeyelim. Oylarımıza sahip çıkalım. Hükümet olarak, seçim sürecini en iyi şekilde korumak kollamak istiyoruz. En iyi tedbirleri aldık ama herkes daha cesur olacak, daha inançlı olacak. Sandığa gitmeyen, oy kullanmayan hiçbir insanımız kalmayacak.”
Konuşmalarının ardından vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Arınç, daha sonra Erciş ilçesine gitti.